Black Friday 2018. Cum a ajuns curentul vestic să facă furori printre retailerii români

0
black_friday_63377100.jpg

black_friday_63377100.jpg

Black Friday este, de departe, cel mai așteptat moment din an pentru românii amatori de cumpărături și nu numai. Anul acesta, la jumătatea zilei de vineri, deja erau înregistrate vânzări online de aproape 100 milioane de lei. La final de zi, Black Friday 2018 s-a dovedit a fi cel mai profitabil eveniment de până acum din comerțul românesc. Cum a luat naștere, însă, Black Friday?

Potrivit Digi24.ro, Vinerea Neagră apare prima dată într-un context departe de cel de sărbătoare. Termenul a fost folosit pentru prima dată în septembrie 1869, pentru a marca o prăbușire istorică a bursei.

În anii ’50, imediat după Ziua Recunoștinței. pe străzile din Philadephia haosul era la ordinea zilei în materie de cumpărături. Turiștii făceau scandal, erau furturi din magazine, erau și reduceri, bineînțeles și poliția din Philadephia folosea termenul de Black Friday pentru a descrie prăpădul.

Treptat, termenul a început să fie spălat, să i se acorde o conotație pozitivă, și retailerii au început să îl folosească pentru a-și denumi promoțiile pe care le aveau în vinerea de după Thanksgiving.

Românii au preluat conceptul de Black Friday în 2011 și l-au personalizat așa cum le-a convenit comercianților. Așa se face că, la noi în țară, Vinerea Neagră a devenit un simbol al reducerilor.

În Statele Unite, Black Friday va fi, anul acesta, pe 23 noiembrie. Unii dintre producători, precum Samsung, Microsoft sau Sony au publicat deja ofertele pentru acea zi, iar pasionații de jocuri vor putea să își cumpere cele mai noi console Playstation sau Xbox One X, la două treimi din preț. Microsoft oferă și un Game Pass pentru o lună, la doar un dolar. Și, tot pentru gameri, vor exista monitoare, dar și alte elemente de hardware, cu reduceri de sute de dolari.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău