Cheile-Banitei-Muntii-Sureanu-Hunedoara-_Cartitaplimbareata_021.jpg

Cheile Banitei sunt un obiectiv turistic pe cat de spectaculos si usor accesibil, pe atat de putin cunoscut. Daca te afli pe drumul dintre Petrosani si Simeria (DN 66) merita sa te opresti sa vizitezi cheile, mai ales ca nu o sa iti ia mai mult de 30 de minute.

Cheile sunt destul de scurte (250-300 metri) dar extrem de spectaculoase, partea cea mai frumoasa a lor fiind tocmai cea de inceput. Paraul Banitei a sapat un culoar ingust si pe alocuri usor meandrat intre peretii inalti de calcar alb. De fapt este vorba de o fosta pestera al carei tavan s-a prabusit.

Citește și Alternativa la nebunia de pe Valea Prahovei, la 45 de km de Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

In albia raului si in zona inferioara peretii de calcar sunt frumos sculptati si rotunjiti de apele paraului, care pe alocuri a sapat si cateva marmite extrem de spectaculoase (scobituri in roca, sub forma de lingura / polonic, dar de dimensiuni de ordinul zecilor de centimetri si chiar metri).

Citește continuarea AICI

Galerie FOTO

Cheile-Banitei-Muntii-Sureanu-Hunedoara-_Cartitaplimbareata_021.jpg

Cheile-Banitei-Muntii-Sureanu-Hunedoara-_Cartitaplimbareata_008.jpg

Cheile-Banitei-Muntii-Sureanu-Hunedoara-_Cartitaplimbareata_014.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.