- Publicitate -

Judeţean, spitalul groazei – ”Talpa Iadului”

Statistic vorbind, Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti ajunge cel puţin odată pe lună în prim-planul mass-media locale şi/sau naţionale cu un eveniment macabru. După fiecare astfel de relatare, oamenii se indignează la o cafea preţ de o zi, două, după care lucrurile revin ”la normal” până la următorul eveniment. Nimic nu se schimbă în bine, dimpotrivă de la lună la lună starea de lucruri de la Judeţean se agravează. Acest lucru se întâmplă constant, de vreo patru – cinci ani.

Tot statistic vorbind, în cele patru locaţii ale Judeţeanului, Nord, Obor, Buna Vestire şi Boldescu sunt trataţi  anual aproximativ 50.000 de oameni, conform directorului general Adrian Strâmbeanu. Înmulţiţi acest număr cu 4 – o medie decentă a vizitatorilor unui pacient – şi veţi constata că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este, de departe, cea mai populată/frecventată întreprindere din Prahova. Fără nicio exagerare, cu acelaşi număr puteţi înmulţi umilinţele, poveştile horror, şpăgile, şi multiplica aproape geometric dramele.
Prin acest demers, generat mai degrabă de reacţiile unora dintre cititorii Observatorului decât de ”entuziasmul” meu de ziarist blazat, vă propun să facem un exerciţiu în ultimă instanţă terapeutic. Începând de astăzi vă voi prezenta câteva aspecte pe care eu nu le înţeleg în funcţionarea acestei uzine cu incredibil de multe rateuri şi rebuturi, aşteptând în contrapartidă istoriile, dramele, traumele şi/sau momentele fericite pe care le-aţi trăit acolo voi, sau membri ai familiei voastre. Habar nu am dacă vom ajunge undeva, în sensul schimbării în bine a lucrurilor, sau dacă aceste relatări vor rămâne o interesantă bază documentară pentru ştiu eu ce specialist interesat de ştiu eu ce domeniu. Cu certitudine, însă, vă garantez că acest exerciţiu va avea un efect terapeutic garantat pentru poporul de zombi emoţionali creat de Judeţean în ultimii ani.
Aşadar, încep cu o experienţă care m-a marcat profund în relaţia profesională cu instituţia Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti. Nu întâmplător, este vorba de Morgă pentru că o să vă povestesc cu altă ocazie cum am aflat cât de important este acest departament şi îmbălsămătorii de acolo în aducerea Judeţeanului în starea de degradare umană, profesională şi materială în care se află acum. Pe specialişti îi rog din start să-mi scuze limbajul profan şi/sau să-mi atragă atenţia acolo unde îmi prind urechile în chestiunile tehnice, de funţionare sau organigramă.
La sfârşitul anului 2010, un cititor ne atrăgea atenţia cu următoarea experienţă pe care a trăit-o la morga Judeţeanului: „Mama mea a murit la spitalul judeţean, iar când am vrut să luăm cadavrul ne-a apărut în cale doamna Florica Niţă. Ne-a spus că dacă vrem mortul repede să cumpărăm de la firma ei coşciugul, crucea şi celelalte obiecte funerare, deşi erau mai scumpe decât la alte magazine. După ce am cumpărat tot, doamna Florica ne-a spus că ne asigură şi transportul pentru 6 milioane, iar când i-am spus că nu putem da atâţia bani, ne-a aruncat pur şi simplu sicriul afară din morgă”. În perioada aceea aveam o colaborare cu Alpha TV. Am dezbătut cazul în emisiunea Direct la Subiect a lui Marius Nica, am primit zeci de telefoane, am aflat tot zeci de poveşti cu adevărat incredibile despre doamna Florica Niţă, despre procedura şi programul de la morgă, despre mafia reală, nu închipiută sau inventată a afacerii de pompe funebre dezvoltată în jurul morgii. Daţi o căutate ”Florica Niţă” pe Observatorul şi o să vedeţi exact la ce mă refer.
Aveam să aflăm, printre altele, că dacă îţi moare cineva la Judeţean vinerea nu poţi să-i scoţi cadavrul din morgă până luni dimineaţă pentru că ”aşa e legea”, însă ”legea” devenea o chestiune insignifiantă dacă aveai o pilă la conducerea spitalului şi mă refer explicit la directorul Adrian Strâmbeanu, sau la alţi membrii cum ar fi directorul economic sau directorul medical.
În plin scandal în care încercasem să mobilizăm şi parlamentari pentru a face un ”program non-stop la morgă”, a fost suficient ca Florica Niţă să-i declare unei colege că ea nu face nicio mişcare fără ştiinţa sau ordinele ”conducerii” ca această ”conducere” să înceapă să aibă un comportament de găină căreia tocmai i-ai tăiat gâtul. Noi, ziariştii, şi în mod special eu şi Marius, nu am mai putut discuta cu niciun reprezentant al Judeţeanului, colegii de la Alpha, Observatorul şi Telegraful au devenit persona non grata pe teritoriul insitituţiei.
Ca să vă daţi seama cât de bazată era doamna Florica, imaginaţi-vă că în timp ce noi scriam, filmam, vorbeam, discutam cu oficiali, la morgă totul mergea la fel. Aşa cum aveau să ne spună membrii familiei, supărată că nu au făcut cumpărăturile – cruce, coşciug, doliu, icoană, regrete, transport, etc, etc, etc, – de la firma domniei sale, a scos din morgă cadavrul şi l-a lăsat în coşciug pe treptele stabilimentului. Motivul: îşi terminase programul şi ”aşa prevede legea” dacă familia vrea să-şi ridice cadavrul în programul de lucru legal, care se încheia la ora 14.00. Dacă nu, să vină a doua zi, şi nu e nicio problemă. Vă repet, acest lucru nu se întâmpla dacă ai fi avut contract cu firma domniei sale.
Menţionez că cel puţin directorul general Adrian Strâmbeanu era complet informat despre ce se întâmplă în acest departament al fabricii pe care o conduce, nu doar din articolele şi comentariile nostre, ci şi din discuţii private cu subsemnatul. Care a fost reacţia acestuia? Ce s-a întâmplat cu doamna Florica? Ei bine, pentru zecile de cazuri în care a avut un comportament cel puţin imoral, pentru faptul că realmente i s-a permis să creeze un monopol asupra afacerii cu pompe funebre din jurul morgii, pentru comportamentul inuman pe care îl avea faţă de membrii familiilor care nu făceau contract cu firma ei, domnul director general Adrian Strâmbeanu, ”conducerea” şi comisia de disciplină a Judeţeanului au decis că cea mai dură pedeapsă pe care i-o pot aplica distinsei doamnei este: ”sancţionarea autopsierei prin mutarea ei la Serviciul de Medicină Legală, care îşi are sediul în apropierea Spitalului Municipal Ploieşti". Unde doamna Florica a Stat vreo trei luni, după care s-a reîntors la vechiul loc de muncă, la vechile obiceiuri şi cu un tupeu de zeci de ori mai mare.
Ştiţi ce e înfiorător în acest caz? Că nici directorul general Adrian Strâmbeanu, nici conducerea, nici ”comisia de disciplină” nu au mai avut vreo problemă cu doamna Florica, deşi, vă repet, comportamentul agresiv al acesteia faţă de membrii familiilor care nu aveau contract cu firma dânsei a atins cote incredibile ca urmare a ”spatelui” pe care i l-a construit neputinţa?!? acestora de a o sancţiona cu adevărat de prima dată. Mai mult, în relatările noastre din acea vreme, am adus inclusiv indicii ale unui potenţial comportament infracţional al distinsei doamne. Credeţi că Poliţia Prahova a făcut cel mai mic demers pentru a le analiza? Bineînţeles că nu.
Revenind, în afară de umilirea şi tratarea subumană de care au beneficiat clienţii doamnei autopsier, a fost o chestiune de timp până când, ca o consecinţă a lipsei de atitudine atât a conducerii cât şi a vreunui organ de control al statului, doamna Florica să devină personajul principal al unui scenariu despreins din filmele cu mafioţi: ”conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, patru persoane sunt audiate, în prezent, de către poliţiştii ploieşteni, fiind acuzate de implicarea în incendierea la comandă a unui magazin de pompe funebre din Ploieşti. Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că ancheta este una mai veche, datând din luna luna februarie, când un magazin de pompe funebre din oraş era devastat de un incendiu izbucnit din senin. La acel moment, patroana firmei respective acuza faptul că în spatele incendierii s-ar afla Florica Niţă, autopsiera Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care, la rândul ei, este patroana unei firme de pompe funebre concurente. Cercetările poliţiştilor au scos la iveală faptul că incendiu a fost provocat de o mână criminală. Făptaşii, se pare, ar fi doi tineri din comuna Filipeştii de Târg care ar fi aruncat cu coktail-uri Molotov în geamul magazinului de sicrie. Conform anchetatorilor, aceştia ar fi primit 1.000 de lei de la un bărbat, ulterior stabilindu-se că acesta era, practic, fratele Floricăi Niţă. În momentul de faţă, atât făptaşii cât şi Florica Niţă şi fratele acesteia sunt audiaţi de poliţiştii ploieşteni, urmând ca, în cursul acestei seri, să afle dacă vor fi cercetaţi în stare de libertate sau vor fi arestaţi preventiv”. Continuarea cu video o găsiţi aici: http://www.observatorulph.ro/eveniment/25107-florica-nita-autopsiera-de-judetean-acuzata-de-incendiere-in-stil-mafiot.
Ce s-a întâmplat după acest episod? După audieri doamna Florica Niţă s-a întors la locul de muncă – morga Judeţeanului, iar domnului director general Adrian Strâmbeanu se pare că nici prin cap nu-i trece să o sancţioneze detaşând-o măcar pe un post mai călduţ, măcar până la finalizarea anchetei prin intermediul căreia doamna Florica Niţă va fi declarată nevinovată de incendierea concurenţei cu molotoave. Probabil, în opinia dânsului, din această poziţie doamna autopsier îşi va putea apăra mai bine ireproşabila conduită.
Nu pot încheia acest prim episod fără a vă povesti cum în timp ce era detaşată dată la SML, doamna Florica mi-a transmis printr-un coleg ceva de genul că pot face eu orice, ea oricum se va întoarce la Judeţean şi, vreau nu vreau, la un moment dat tot o să ajung eu la ea. Ironia sorţii, a ştiut ce vorbeşte. Peste câteva luni negociam cu ea calitatea îmbălsămării mamei mele: ”ia spune domnuuuu„… ziarist! Ţi-am zis eu că până la urmă o să ajungi tot mine? Cum ar fi să ţi-o fac eu acum mai moale, ca să vezi şi dumneata cum pute o lucrare prost făcută. Că pe mine de aia mă caută lumea, că sunt bună, nu ca ăştia de la concurenţă”.
Recunosc, discuţia cu doamna Florica m-a făcut să văd lumea, a mea şi a ei, dintr-o perspectivă nouă. Şi, în plus, m-a determinat să mă documentez temeinic despre importanţa morgii şi a doamnei autopsier în economia Judeţeanului. Aveam să aflu că este fundamentală şi că stabilimentul gestionat cu un mega succes antreprenorial de doamna Florica este chiar punctul de pornire al iadului care este Judeţeanul. Descoperirile mele vă promit că o să vi le relatez cu lux de amănunte.
Până la următoarea revedere, în aşteptarea realtărilor voastre, vă rog să meditaţi asupra acestui aspect atât de simplu: de ce, nici măcar după ce un angajat al dânsului este cercetat penal pentru un act de o violenţă extremă, domnul director general Adrian Strâmbeanu nu consideră că acesta poate fi penalizat. De exemplu, prin detaşarea lui pe durata desfăşurării anchetei la… secretariat, să zicem? Oare ce-i leagă pe cei doi? De unde atâta afecţiune? Care este legătura dintre un top-manager de spital şi o doamnă care aproape toată ziua taie maţe, umple cadavre cu formol şi le aruncă la aparţinători pe scările stabilimentului? Vă reamintesc faptul că aştept cu un interes morbid istoriile voastre.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord ca elevii să fie obligați să poarte uniforme școlare?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Când vor avea ploieștenii apă caldă? Etapele pe care Primăria trebuie să le parcurgă pentru a relua furnizarea serviciului

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, înființarea unei societăți care să se ocupe de serviciul de termoficare a orașului, dar și o hotărâre prin...

Tații vor putea sta în concediu la nașterea fiecărui copil, nu doar a primului nou-născut, cum era până acum

Concediu paternal la nașterea fiecărui copil, nu numai la venirea pe lume a primului nou-născut, așa cum era până acum. Marius Budăi a afirmat,...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Când vor avea ploieștenii apă caldă? Etapele pe care Primăria trebuie să le parcurgă pentru a relua furnizarea serviciului

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, înființarea unei societăți care să se ocupe de serviciul de termoficare a orașului, dar și o hotărâre prin...

Tații vor putea sta în concediu la nașterea fiecărui copil, nu doar a primului nou-născut, cum era până acum

Concediu paternal la nașterea fiecărui copil, nu numai la venirea pe lume a primului nou-născut, așa cum era până acum. Marius Budăi a afirmat,...

Ploieștiul rămâne în continuare fără apă caldă. Ce a decis Tribunalul Prahova

Cererea de Ordonanță Președințială a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, prin care se solicita obligarea operatorului Termoficare Prahova să dea drumul la căldură...

Un accident feroviar care s-a produs vineri dimineață în Prahova, la Vărbilău, a stârnit indignarea șoferilor: „Inconștient! Au vizibilitate, e și curbă ușoară”

Un accident feroviar care s-a produs vineri dimineață în Prahova, la Vărbilău, a stârnit indignarea multor participanți la trafic. Din fericire, nicio persoană nu a...

”Am luat țeapă!” Mai mulți ploieșteni acuză că au fost păcăliți să dea bani pentru a promova imaginea anumitor branduri. Polițiștii anchetează cazul

Mai mulți ploieșteni au făcut plângere la Poliție, pe motiv că au fost „țepuiți” de o firmă care le promitea câștiguri mari și rapide...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -