Maria Mihalea, 14 ani, vicecampioană șah: “În șah te lupți pentru a avea mentalitatea de învingător” [VIDEO]

1
Maria Mihalea, interviu, video, podcast, generatia lui John, vicecampioana nationala, sah

Maria Mihalea a fost prezentă în cadrul podcastului Generația lui John. Aceasta a vorbit despre performanța în șah, despre strategiile șahistului profesionist, dar și despre cum reușește aceasta să citească o carte pe săptămână.

La doar 14 ani, Maria Mihalea este un exemplu, un model de copil. Este vicecampioană națională la șah, citește o carte pe săptămână și deja a început să scrie la prima ei carte de SF.

Citește și: [VIDEO] Câștigătoarea Miss Generația lui John: “Nimeni și nimic nu te învață cum să te ridici. Singura soluție este suferința. Suferința ne învață cum să fim puternici!”

Când va fi mare, Maria își dorește să devină medic, deși, spune aceasta, are suficient timp pentru a descoperi ce alte oportunități îi rezervă lumea.

Maria Mihalea vede tabla de șah ca pe o lume unde totul se întâmplă datorită imaginației și strategiilor de șah pe care le-a învățat încă de la vârsta de 7 ani.

În lumea șahului te lupți pentru a avea mentalitatea de câștigător. Nu e totul despre lupta cu adversarul. Cea mai mare luptă e cu tine însuți!”

La capitolul mulțumiri, vicecampioana este darnică. Le mulțumește în primul rând părinților care îi sunt alături și o sprijină din toate punctele de vedere, îl al doilea rând fraților care o încurajează să meargă pe drumul ales și nu în ultimul rând domnului Gheorghe Pepene, profesorul acesteia de șah.

Urmărește interviul cu Maria Mihalea la Podcast Generația lui John

Citește și: Interviu cu Izabela Pădure, educatoare și interpretă de muzică populară: “Unul dintre visurile mele este să îmi deschid propriul afterschool”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău