- Publicitate -

Interviu cu Răzvan Ochea, vicecampion național la culturism: “De la zi la zi trebuie să fii mai bun și mai disciplinat. Nu poți păcăli sportul acesta!”

Răzvan Ochea are 24 de ani, s-a născut în comuna Ștefești și este vicecampion național al României la culturism. Pasiunea pentru sport l-a transformat într-un model de performanță. Este antrenor personal de fitness la Titan Academy și își dorește să meargă în SUA pentru a-și îndeplini marele vis.

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (vârstă, ocupație, pasiuni)

Numele meu este Răzvan Ochea, originar din comuna Ștefești, județul Prahova. Am 24 de ani și sunt antrenor personal la o sală de fitness din Ploiești (Titan Academy). Pasiunea mea cea mai mare este de departe sportul, pe care îl practic încă de la vârsta de 5 ani, dar și plimbările și timpul petrecut cu cei dragi, lucruri care-mi încarcă bateriile pentru ceea ce va urma.

2. Când ai luat pentru prima dată contact cu sportul? Detaliază.

Primul contact cu sportul l-am avut la vârsta de 5 ani. Atunci tatăl meu m-a dus la un club de fotbal din Ploiești unde am trăit câteva dezamăgiri, din cauza faptului că în echipă se promovau copiii al căror părinți aveau un anumit statut social. Asta m-a ambiționat și am reușit ca până la vârsta de 19 ani să fiu legitimat la câteva echipe importante din Prahova.

3. Ce te-a determinat să începi pregătirea pe partea de culturism și cum au fost începuturile?

În data de 5 octombrie 2016 (miercurea), l-a îndrumarea unui coleg de facultate, am reușit să intru pentru prima dată într-o sală de fitness. Deja din a 2-a zi el a renunțat să mai vină, așa că am continuat să merg singur.

Punctul culminant a fost atunci când am cerut ajutorul unui antrenor personal al sălii respective care mi-a răspuns foarte sec și ușor superior „Contra cost!”. Nu-i cerusem o ședință de o zi, ci doar să mă ajute la un singur aparat.

Citește și: Patricia Ene, make-up artist și nails artist: “Noi femeile ne iubim mult și ne place să fim ca scoase din cutie tot timpul. Se cere perfecțiunea”

Această situație m-a motivat cel mai mult și imediat ajuns acasă, am început să mă documentez, să aflu mai multe lucruri despre „mersul la sală”.

Faza amuzantă a fost când acel antrenor a venit peste fix 3 ani la sala unde eram angajat, iar în momentul în care mi-a văzut evoluția a început să-mi ceară sfaturi… ce să mai mănânce, cum să se mai antreneze. Roata se întoarce în viață!

4. Care este cea mai dificilă etapă de pregătire a unui sportiv de culturism? Povestește experiența pe care tu ai trăit-o.

Cea mai dificilă etapă de pregătire a unui sportiv de culturism este întregul procesul în sine. De la zi la zi trebuie sa fii mai bun și mai disciplinat pentru a ajunge să ai cele mai mari performanțe! Nu poți păcăli sportul acesta!

5. Ce reprezintă pentru tine titulatura de vicecampion național al României la culturism?

Titulatura de vicecampion național al României la culturism reprezintă pentru mine încununarea unei munci de 5 ani, un drum care nu se va opri aici. Marele meu vis este sa ajung culturist profesionist. Reușita este și mai importantă în condițiile în care a fost câștigată la categoria de seniori (24 – 40 de ani), eu având doar 24 de ani.

6. Enumeră 3 dintre cele mai importante competiții de culturism la care ai participat și care merită a fi menționate în acest interviu.

Printre cele mai importante competiții de culturism se numără Campionatul Balcanic, Campionatul European și Campionatul Național.

7. Care este cel mai mare vis al tău și cum te-ai gândit ca acesta să devină realitate?

Cel mai mare vis al meu este sa pot concura în SUA. Îmi doresc să devin culturist profesionist. Singurul lucru care poate face ca aceasta dorință să devină realitate sunt munca și disciplina, dar nu în ultimul rând familia mea! Vreau să le transmit că-i iubesc foarte mult și le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine!

8. Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în culturism?

Sfaturile mele pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în culturism sunt să fie ambițioși, perseverenți, dar totodată echilibrați în tot ceea ce fac. Culturismul este un maraton, nu un sprint.

9. Ce nu știu oamenii despre povestea performanței în culturism, dar merită să afle?

Oamenii nu știu povestea din spatele performanței în culturism pentru că în mare parte nu au practicat niciun sport în viața lor și nu pot realiza sacrificiile pe care un sportiv de performanță le face.

10. Preparatul preferat atunci când ești pe off-season?

Preparatul preferat atunci când sunt pe off-season pot spune ca ar fi pizza, eu de fel nu mănânc dulciuri și nici nu consum alcool.

11. La final lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Mesajul meu pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean este acela de a fi mai buni, mai iubitori și mai puțin critici cu oamenii din jurul nostru.

Citește și: Ana Maria Iordache: “Inspirația mea vine din ceea ce simt și ceea ce fac” [VIDEO]

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...

Avarie la un punct termic din Ploiești. Locatarii nu au nici acum căldură în apartamente

Avaria de la punctul termic 23 din Ploiești afectează 11 scări de bloc, inclusiv din zona străzilor Clemenței și Veniamin Costache. Avarii la rețelele...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Accident spectaculos la Galați. Șoferul a scăpat nevătămat după ce s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

Un tânăr de 21 de ani din Galați a scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier foarte grav. Mașina acestuia s-a rostogolit de mai...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...

Taur spulberat de un autocar plin cu călători pe DN1, la Potigrafu. Trafic întrerupt spre București-FOTO

Un accident rutier grav s-a produs vineri seara pe DN1, la Potigrafu. Un taur care se afla pe carosabil a fost lovit de un...

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -