- Publicitate -

Interviu cu Răzvan Ochea, vicecampion național la culturism: “De la zi la zi trebuie să fii mai bun și mai disciplinat. Nu poți păcăli sportul acesta!”

Răzvan Ochea are 24 de ani, s-a născut în comuna Ștefești și este vicecampion național al României la culturism. Pasiunea pentru sport l-a transformat într-un model de performanță. Este antrenor personal de fitness la Titan Academy și își dorește să meargă în SUA pentru a-și îndeplini marele vis.

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (vârstă, ocupație, pasiuni)

Numele meu este Răzvan Ochea, originar din comuna Ștefești, județul Prahova. Am 24 de ani și sunt antrenor personal la o sală de fitness din Ploiești (Titan Academy). Pasiunea mea cea mai mare este de departe sportul, pe care îl practic încă de la vârsta de 5 ani, dar și plimbările și timpul petrecut cu cei dragi, lucruri care-mi încarcă bateriile pentru ceea ce va urma.

2. Când ai luat pentru prima dată contact cu sportul? Detaliază.

Primul contact cu sportul l-am avut la vârsta de 5 ani. Atunci tatăl meu m-a dus la un club de fotbal din Ploiești unde am trăit câteva dezamăgiri, din cauza faptului că în echipă se promovau copiii al căror părinți aveau un anumit statut social. Asta m-a ambiționat și am reușit ca până la vârsta de 19 ani să fiu legitimat la câteva echipe importante din Prahova.

3. Ce te-a determinat să începi pregătirea pe partea de culturism și cum au fost începuturile?

În data de 5 octombrie 2016 (miercurea), l-a îndrumarea unui coleg de facultate, am reușit să intru pentru prima dată într-o sală de fitness. Deja din a 2-a zi el a renunțat să mai vină, așa că am continuat să merg singur.

Punctul culminant a fost atunci când am cerut ajutorul unui antrenor personal al sălii respective care mi-a răspuns foarte sec și ușor superior „Contra cost!”. Nu-i cerusem o ședință de o zi, ci doar să mă ajute la un singur aparat.

Citește și: Patricia Ene, make-up artist și nails artist: “Noi femeile ne iubim mult și ne place să fim ca scoase din cutie tot timpul. Se cere perfecțiunea”

Această situație m-a motivat cel mai mult și imediat ajuns acasă, am început să mă documentez, să aflu mai multe lucruri despre „mersul la sală”.

Faza amuzantă a fost când acel antrenor a venit peste fix 3 ani la sala unde eram angajat, iar în momentul în care mi-a văzut evoluția a început să-mi ceară sfaturi… ce să mai mănânce, cum să se mai antreneze. Roata se întoarce în viață!

4. Care este cea mai dificilă etapă de pregătire a unui sportiv de culturism? Povestește experiența pe care tu ai trăit-o.

Cea mai dificilă etapă de pregătire a unui sportiv de culturism este întregul procesul în sine. De la zi la zi trebuie sa fii mai bun și mai disciplinat pentru a ajunge să ai cele mai mari performanțe! Nu poți păcăli sportul acesta!

5. Ce reprezintă pentru tine titulatura de vicecampion național al României la culturism?

Titulatura de vicecampion național al României la culturism reprezintă pentru mine încununarea unei munci de 5 ani, un drum care nu se va opri aici. Marele meu vis este sa ajung culturist profesionist. Reușita este și mai importantă în condițiile în care a fost câștigată la categoria de seniori (24 – 40 de ani), eu având doar 24 de ani.

6. Enumeră 3 dintre cele mai importante competiții de culturism la care ai participat și care merită a fi menționate în acest interviu.

Printre cele mai importante competiții de culturism se numără Campionatul Balcanic, Campionatul European și Campionatul Național.

7. Care este cel mai mare vis al tău și cum te-ai gândit ca acesta să devină realitate?

Cel mai mare vis al meu este sa pot concura în SUA. Îmi doresc să devin culturist profesionist. Singurul lucru care poate face ca aceasta dorință să devină realitate sunt munca și disciplina, dar nu în ultimul rând familia mea! Vreau să le transmit că-i iubesc foarte mult și le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine!

8. Ce sfaturi ai pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în culturism?

Sfaturile mele pentru tinerii care își doresc să urmeze o carieră în culturism sunt să fie ambițioși, perseverenți, dar totodată echilibrați în tot ceea ce fac. Culturismul este un maraton, nu un sprint.

9. Ce nu știu oamenii despre povestea performanței în culturism, dar merită să afle?

Oamenii nu știu povestea din spatele performanței în culturism pentru că în mare parte nu au practicat niciun sport în viața lor și nu pot realiza sacrificiile pe care un sportiv de performanță le face.

10. Preparatul preferat atunci când ești pe off-season?

Preparatul preferat atunci când sunt pe off-season pot spune ca ar fi pizza, eu de fel nu mănânc dulciuri și nici nu consum alcool.

11. La final lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Mesajul meu pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean este acela de a fi mai buni, mai iubitori și mai puțin critici cu oamenii din jurul nostru.

Citește și: Ana Maria Iordache: “Inspirația mea vine din ceea ce simt și ceea ce fac” [VIDEO]

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților? Sondaj Observatorul Prahovean

Creșterea constantă a prețurilor carburanților generează nemulțumiri în rândul românilor. Motorina a depășit 9 lei/litru, iar benzină se pregătește să atingă pragul psihologic de...

Posturi vacante în spitale, școli și primării din Prahova. Lista locurilor de muncă scoase la concurs

Mai multe posturi vacante au fost scoase la concurs de spitale, școli, primării, dar și de alte instituții publice din Prahova. Locurile de muncă...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Mâine începe Evaluarea Națională 2022. Cum au fost mediile de admitere anul trecut și ce spun candidații despre strategia completării fișei de înscriere anul...

Deși cu o întârziere considerabilă, toți absolvenții clasei a opta au primit într-un final Ghidul Candidatului 2022. Studiind situația din Prahova, se observă că...

Ploi torențiale și vijelii în Prahova. Atenționare ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 13 iunie, o nouă atenționare meteo de cod galben de ploi torențiale și vijelii, avertizare valabilă...

Sfaturi cum să ne ferim de mușcătura de căpușe

O ieșire la iarbă verde este modul perfect de a petrece timpul liber. Pentru a ne bucura de un picnic reușit, pe lângă grija...

Vreți rate mai mici la creditele în lei cu dobândă variabilă deja contractate? Treceți de la ROBOR la IRCC, dacă banca este de acord

Creșterea continuă și accentuată a ROBOR, indicele care influențează direct valoarea ratelor la creditele în lei cu dobândă variabilă. Există însă varianta de scădere...

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților? Sondaj Observatorul Prahovean

Creșterea constantă a prețurilor carburanților generează nemulțumiri în rândul românilor. Motorina a depășit 9 lei/litru, iar benzină se pregătește să atingă pragul psihologic de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -