Patricia Ene, make-up artist și nails artist: “Noi femeile ne iubim mult și ne place să fim ca scoase din cutie tot timpul. Se cere perfecțiunea”

0
patricia ene, make up artist, interviu

Patricia Ene este din Ploiești și de mai bine de 11 ani le face pe doamne și domnișoare să strălucească. Patricia este de profesie make-up arist și nails artist. De curând și-a făcut curaj și s-a mutat în București pentru a începe, de la zero, o carieră de succes. Citește interviul integral și află detalii esențiale din experiențele prin care a trecut beauty artista.

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (nume, profesie, pasiuni)

Bună, numele meu este Patricia Ene, sunt make-up artist și nails artist. Pe lângă travel, muzică și dans, acestea sunt două dintre pasiunile mele, pasiuni ce stau la baza carierei în domeniul beauty dezvoltată pe parcursul ultimilor 11 ani.

2. Cum ți-ai descoperit talentul și ce te-a determinat să rămâi în industrie?

Totul a început acum 12 ani când mă pregăteam să îmi serbez majoratul și îmi doream foarte mult să am unghii cu gel de ziua mea.Totul s-a întâmplat cum mi-am și propus, fiind fascinată de ceea ce vedeam. Mi se părea artă efectivă. Am decis să fac cursul de stilist protezist unghii – așa se numea atunci.

Am pornit pe drumul cunoașterii și am început să studiez arta unghiilor sub îndrumarea unui trainer. Eram foarte pasionată și încă sunt, dar atunci mi se părea “Wow”. Era ceva nou! Abia apăruse acest trend.

Citește și: START VOT! Miss Generația lui John se alătură manifestului STOP BULLYING în etapa a 3-a. Vezi mesajele video ale candidatelor!

Foarte puține fete aveau unghii cu gel pe vremea aceea. Câțiva ani mai târziu am făcut și cursul de make-up artist cu gândul să învăț să mă machiez singură, neștiind că se va dezvolta atât de mult în timp.

Chiar și după terminarea facultății eu am continuat să lucrez în domeniul beauty, văzându-mi potențialul și știind că dacă faci un lucru cu pasiune nu are cum sa nu iasă bine. Începeam să evoluez și să am succes.

3. Ce nu se spune despre meseria ta și lumea merită să știe?

Faptul că muncim și 13 ore pe zi, de sărbători. Când toată lumea are concediu și se aranjează, noi atunci muncim mai mult, încercând să mulțumim fiecare clientă care intră în salon. În această industrie întotdeauna trebuie să vii cu tehnici noi și să investești în tine pentru a evolua.

4. Ce proiecte importante ai realizat prin prisma meseriei pe care ai ales-o?

Abia de acum încep să îmi proiectez visurile alea mărețe, dar și faptul că am reușit să ies din zona de confort, să plec într-un oraș unde nu mă cunoaște nimeni și să reușesc să câștig mai mult decât o făceam în Ploiești. Pentru mine este un pas către succes. Totul se face cu pași mici și siguri!

5. Cât de dificilă a fost mutarea în București și ce sacrificii ai fost nevoită să faci?

Mi-a fost foarte greu. Gândește-te că am renunțat la toată munca mea de 11 ani aici în Ploiești și m-am mutat la București, începând de la zero, din dorința de a evolua, de a ieși din zona de confort. Și cum orice drum către succes nu e ușor, la mine a venit cu frici, stări de anxietate și chiar depresie.

Dacă mă întreba cineva acum 2 ani dacă o sa mă mut din Ploiești, aș fi spus ca niciodată, doar prin prisma faptului că știu cât am muncit și știu cât de greu e sa începi de jos, fără să te știe nimeni. Până să fac marea mutare, adică până acum câteva luni, am lucrat în paralel în Ploiești și București pentru siguranța mea financiară și psihică.

Pentru evoluția în carieră consideri că Ploieștiul este prea puțin pentru tinerii din ziua de azi? Detaliază. Timp de 10 ani m-am dezvoltat doar în Ploiești, deci da, se poate. Depinde de fiecare la ce nivel al carierei vrea să ajungă, important e să fii printre cei mai buni.

6. Care este cel mai mare vis al tău și cum ți-ai propus să îl transformi în realitate?

Să îmi deschid o academie, iar asta implică foarte multă muncă, cursuri, nopți nedormite, dar o sa reușesc. Totul este posibil!

7. În momentul de față ești în carantină din cauza faptului că ai Covid. Cum ai primit vestea și ce impact are asupra carierei tale? Detaliază.

Am început având simptome de febră, dureri musculare dar mai ales dureri de spate. Făcându-mi testul covid două zile la rând, a ieșit negativ. M-am gândit că e o răceala mai puternică sau chiar pneumonie.

A treia zi m-am testat din nou și a ieșit pozitiv și uite cum fără sa vreau mi-am luat concediu 14 zile. Am noroc de cliente înțelegătoare și empatice, care mi-au transmis numai gânduri bune după ce le-am dat vestea, așteptându-mă sa mă întorc la job.

8. Din punctul tău de vedere, în contextul pandemiei, cariera ta are de suferit în prezent? Dar în viitor? Detaliază.

Nu mai simt vreun pericol, mai rău decât anul ce a trecut nu văd ce mai poate fi.
Consider că industria asta nu o să moară niciodată. Noi femeile ne iubim prea mult, ne place sa fim ca scoase din cutie tot timpul. Asta e societatea în care trăim. Se cere perfecțiunea.

9. La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Mulțumesc pentru interviu și pentru interesul pe care îl acordați subiectelor ce țin de tineret. Îmi doresc să trecem cu toții cu bine prin aceste momente care sunt dificile și să revenim la viața normală și frumoasă cât mai curând. Și pentru că organizați în această perioadă Miss Generația lui John, am un mesaj și pentru candidate: Fetelor, sunteți superbe. Succes!

Citește și: Ana Maria Iordache: “Inspirația mea vine din ceea ce simt și ceea ce fac” [VIDEO]

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău