Scrisoarea unei participante la Miss Generația lui John: “Adolescenții au tendința de a nu se simți suficienți și compleți”

1
scrisoare, mesaj motivational, femei puternice, miss, generatia lui John

Bună tuturor! Am 20 de ani și particip la Miss Generația lui John. Nu îmi voi dezvălui identitatea, însă doresc ca prin această scrisoare să le aduc aminte fetelor cât de frumoase și puternice sunt.

Cred cu tărie că frumusețea interioară se revarsă către exterior, iar de aceea îmbrățișez frumusețea fără filtre și naturalețea.

Frumusețea fără filtre, din punctul meu de vedere, se referă atât la cea exterioară, pe care o conștientizăm cu toții la primul impact al acestor cuvinte, dar mai ales la cea interioară, care trebuie văzută mai departe de cuvinte.

Știm cu toții că, în ziua de astăzi, prin intermediul rețelelor de socializare, s-a reușit deformarea realității, se promovează din ce în ce mai mult o percepție greșită asupra unei frumuseți false.

Citește și: Alex Cruceru la Podcast Generația lui John: “Aveam 16 ani, nu mai aveam răbdare și credeam că ea este aleasa…”

Din cauza a ceea ce se promovează, copiii și adolescenții din actuala generație au o tendință tot mai crescută de a nu se simți suficienți, compleți și speciali.
Ar trebui tras un semnal de alarmă și sper să fiu eu cea care reușește acest lucru, fiindcă depresia, anxietatea și rata suicidului sunt în creștere.

Este o situație îngrijorătoare

Fiind cu totul un alt tip de generație față de cea a părinților și bunicilor noștri, ne luptăm cu niște standarde care nu ar trebui să existe, însă ne-au fost impregnate din cauza gestionării proaste a ceea ce înseamnă televiziunea și rețelele de socializare.

Am început prin a spune despre copiii și adolescenții din actuala generație că au tendința de a nu se simți suficienți, compleți și speciali și m-am exclus pe mine, dar asta deoarece am reușit să trec de această etapă.

Citește și: Bianca Alexandra Istrătescu: “ Voiam să îmi strâng bani pentru a mă întoarce în țară și pentru a-mi deschide coffee shop-ul meu”

Am trecut prin momente și stări de anxietate, am avut moralul la pământ, însă m-am ridicat, mi-am permis să mă accept așa cum sunt și mi-am propus ca, pe zi ce trece, să devin mai bună și să mă iubesc pe mine.

Din cauza anumitor probleme de sănătate pe care le-am avut, am suferit foarte mult într-o perioadă a vieții mele. Am trăit o serie de momente de nesiguranță, neîncredere etc.

Sunt o persoană extrovertită și expansivă, deși multă vreme am ascuns tot ceea ce m-a durut, în interior. E foarte important să vorbești cu cei apropiați despre ce te doare și ce te deranjează, pentru a te elibera și pentru a putea rezolva cu mai multă ușurință aceste lucruri.

Citește și: Mihai Tonsciuc: “E frustrant să ai 24 de ani, să nu fi făcut politică în trecut și să fii pus în aceeași categorie cu oamenii care au furat țara asta în ultimii 30 de ani”

Din fire sunt pozitivă și sper mereu că va fi bine și fac ceva în acest sens

Deci ține foarte mult și de gândire și despre cum decizi să o canalizezi. E foarte ușor să te dai bătut și să fii pesimist, dar este și mai ușor să gândești pozitiv și să cauți imediat căi de a rezolva problemele și situațiile neplăcute. Motivația stă în a te încuraja constant, până când devine un obicei. Pentru asta trebuie să iei măsuri și să treci la fapte.

Trecem prin diferite faze ale copilăriei și ale adolescenței

Acestea ne formează și ne pun în diferite situații, peste care trecem mereu cu bine sau mai puțin bine, dar măcar învățăm din ele. Trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, fiindcă unele complexe pe care noi le vedem, nici măcar nu sunt observate de ceilalți, iar altele sunt absolut normale, fiind omenești. Fiecare complex ne face unici și speciali.

Citește și: Povestea avocatei Cătălina Dafinescu: “Contează foarte mult să poți rezona cu oamenii și să fii empatic cu situația lor, indiferent de problema în care aceștia sunt implicați”

Dacă am trecut prin atâtea, de ce nu am mai putea?

Viața e frumoasă doar dacă ne-o facem noi, prin scurtarea perioadelor de suferință și prin căutarea de soluții în cazul problemelor.

Ajunși la maturitate, vom realiza că problemele din adolescență nu au fost atât de grave pe cât le vedem acum, iar cel mai probabil vom râde când ni le vom aminti. Deci, cu toată viața în față, ce ne stă în cale acum?

FOTO: Imaginea folosită în acest articol are caracter pur ilustrativ.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Daca nu pun mana pe carte si nu se pregatesc intr-o scoala adevarata pentru o profesie serioasa si se multumesc doar cu studii de foaie-verde, vor deveni si insuficienti si incompleti si, mai ales, inutili.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău