- Publicitate -

Bianca Alexandra Istrătescu: “ Voiam să îmi strâng bani pentru a mă întoarce în țară și pentru a-mi deschide coffee shop-ul meu”

Bianca Alexandra Istrătescu are 24 de ani și s-a născut și a crescut în Ploiești. Deși a visat la o carieră în jurnalism, a urmat facultatea de psihologie. Are mai bine de 5 ani de experiență în domeniul horeca si a fost plecată în Scoția ca să lucreze pentru Amazon UK. Experiența și dorința de a-și face propriul business au ajutat-o pe aceasta să își deschidă propria cafenea în Ploiești. Citește interviul cu Alexandra și află cum cum a văzut aceasta pandemia ca pe un avantaj față de competiție.

1. Prezintă-te în câteva cuvinte. (cine ești, studii, pasiuni)

Pentru început, numele meu este Bianca Alexandra Istrătescu, am 24 de ani și sunt născută și crescută în Ploiești. Fiind o persoana super deschisă, curioasă și dornică să afle lucruri noi, să descopere cât mai mult din esența oamenilor cu care iau contact, de pe la vârsta de 14 ani mi-am fixat un răspuns la întrebarea: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Citește și: Cum era să îmi strice ziua personalul de la Donuteria din Afi Ploiești după ce am comandat 10 gogoși, dar aproape am fost obligat să plătesc 12…

Oscilam între Jurnalist sau Psiholog. 9 ani mai târziu am terminat facultatea de Psihologie. Dar drumul nu e drept, oamenii cresc și își schimbă orientările pe parcurs. Așa s-a întâmplat, cam pe la sfârșitul anului al II-lea de facultate, să descopăr pasiunea pentru cafea.

2. Când ai cochetat pentru prima dată cu industria horeca? Detaliază?

Acum aproximativ 5 ani am luat prima dată contact cu partea de Horeca. Am lucrat ca barman la Therme București și am început să mă dezvolt pe partea de bar, mai exact pe prepararea produselor și pe mixologie. Ulterior, am ajuns, întâmplător, la Starbucks, după multe CV-uri depuse prin Afi Ploiești. Și m-am angajat acolo.

Citește și: Mihai Tonsciuc: “E frustrant să ai 24 de ani, să nu fi făcut politică în trecut și să fii pus în aceeași categorie cu oamenii care au furat țara asta în ultimii 30 de ani”

Am început să lucrez cu cafeaua, făcând un training care constă în preparatelor produselor pe bază de cafea și informații despre cafea în sine. A trebuit să dau un examen pentru a deveni barista și pentru a continua în domeniul ăsta.

Examenul se baza pe prepararea cafelei, dar și pe un coffee tasting, cu explicarea soiului de cafea ales. Atunci am început sa mă documentez despre cafea, soiuri, procesării etc. Și m-a prins instant. Am continuat să caut, cumva obsesiv, și să mă documentez din ce în ce mai mult. Am ajuns la partea de specialty coffee. Am rămas captivantă de cât de complexă poate fi cafeaua.

3. Privești Ploieștiul ca fiind un oraș care reușește să atragă tinerii prin oportunități de petrecere a timpului liber?

Orașul Ploiești are foarte mult potențial pentru tinerii noștri și nu numai. Chiar cred că dacă ar exista o anumită mobilizare și un proiect bun de modernizare a orașului, Ploieștiul și-ar păstra tinerii lui.

Sunt destule locuri deosebite unde îți poți petrece timpul liber aici, la noi, însă trebuie promovate și evidențiate corect. Și să fim un pic open mind la lucruri noi, să susținem inițiative proaspete.

4. Când te-ai gândit pentru prima dată să îți deschizi o cafenea și cum ai văzut acest vis?

Prima dată când am avut curaj să mă gândesc la deschiderea unui coffee shop propriu a fost în perioada când eram plecată în Scoția, la muncă, în depozitul Amazon UK. În acea perioadă avansasem foarte mult la job, ajungând să lucrez într-un departament foarte bun acolo.

Citește și: Bianca-Maria Bălșan: “OGOI este o casă care crește vie în Geoparcul Platoul Mehedinți prin energia, creativitatea și munca comunității și a participanților la școlile de vară”

Eram deja de 4 luni în Scoția, însă a trebuit să mă întorc în țară pentru a da ultima sesiune la facultate. Planul era să mă întorc în Scoția pentru a mă stabili acolo în următorii doi ani. Voiam să îmi strâng niște bani pentru a mă întoarce și a deschide coffee shop-ul meu drag. Am văzut visul ăsta ca pe cel mai important scop al vieții în acel moment. Un sentiment foarte mișto.

5. Deși suntem în plină pandemie, alături de asociatul tău, ai reușit să deschizi o cafeaua în inima orașului Ploiești? Detaliază acest început.

Să fiu sinceră, pe mine pandemia m-a ajutat. Cel puțin legat de subiectul pe care îl discutăm acum. În martie 2020 am aflat că spațiul în care este acum Calypso Coffee Shop a fost eliberat. Și asta a fost oportunitatea pe care o așteptam.

Cu Oprea Adrian Alexandru (30 ani) m-am cunoscut cât am lucrat amândoi la Fable, ca barmani. După un an de când plecasem amândoi de acolo, ne-am întâlnit într-o zi și am pus „țara la cale”. Idei și vise despre Calypso Coffee Shop care urmau să se materializeze frumos.

Revenind. Pandemia ne-a permis să lucrăm încet, să nu ne grăbim. Aproape toate localurile au fost închise, iar cele rămase deschise au funcționat doar pe terasă. Am privit pandemia aceasta ca pe un ajutor, un răgaz din punctul acesta de vedere al business-ului.

6. Care este acel ceva care te diferențiază detașat de concurență?

Din perspectiva mea, această cafenea se mulează pe fiecare individ care îi calcă pragul. Avem locuri în interior unde te poți simți super relaxat, unde poți lucra liniștit la laptop. Se mulează pe nevoile tale. Pe lângă faptul că lucrăm cu produse foarte calitative, vom avea diferite promoții pentru elevi, studenți și nu numai.

Și să nu uităm că suntem în inima orașului. Ajungi oriunde, ușor, de la noi. Ai stația la doi pași și parcarea unde îți poți lăsa mașina liniștit. E un loc special pentru mine. Trebuie să veniți să simțiți și voi asta.

7. Ce nu spun majoritatea antreprenorilor despre începutul în business, dar merită menționat?

Majoritatea antreprenorilor nu îți prea spun așa multe în general, mai ales dacă te privesc ca pe o competiție. Știți vorba aia cum că „socoteala de acasă nu se pupă cu cea din târg”? Cred că asta ar fi cea mai importantă cherstiune de menționat.

Că nu tot ce ai în plan și în viziune se va putea realiza în momentul fixat de tine sau în modul pe care ți-ai propus. Trebuie multă răbdare și foarte important, atunci când lucrurile nu se așază cum îți dorești, să nu devii delăsător. Găsește-ți puterea să vezi dincolo de eșecul minor pe care l-ai întâmpinat și să înveți din el.

8. Arabica sau robusta? Detaliază.

Arabica întotdeauna. După cum am povestit și mai sus, la un moment dat am descoperit cafeaua de specialitate. Pe care am adus-o și în coffee shop-ul nostru. Arta cafelei de specialitate este superbă, complexă, fascinantă. Încă învăț despre ea, încă aflu lucruri noi, încă am setea aceea de a afla cât mai multe despre ea.

Citește și: Experiența unui sejur de 7 nopți în insula Lefkada, cu toate distracțiile incluse, sub 1000 euro de persoană

Culturi, soiuri, procesării etc. Despre toate, dacă sunt curioși printre cei ce citesc acest articol, îi aștept în cafeneaua noastră sa dezvoltăm, să povestim și să învățăm despre partea aceasta a cafelei, prea puțin exploatată, din păcate, în Ploieștiul nostru drag.

9. La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Aș vrea să vă mulțumim pentru interesul acordat cafenelei noastre. Mă încântă tare mult faptul că avem ocazia să aducem ceva nou și oportunitatea să vorbim despre asta într-un mediu online, cu bun gust.

Suntem noi, suntem la început, învățăm și ne bucurăm, odată cu voi, la fiecare cafea pe care o preparăm. Așa că vă așteptăm cu mult drag și cu cafea de specialitate, atent selecționată și preparată!
Mulțumim!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord ca elevii să fie obligați să poarte uniforme școlare?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Povestea prahovencei Alexandra Sabados: “Când gândești cu creierul riști să te păcălești. Inima nu dă niciodată greș” – VIDEO

Alexandra Sabados are 28 ani, s-a născut în Boldești și este antreprenoarea unui salon de beauty. Printre lacrimi, Alexandra povestește despre experiențele dificile prin...

„Acasă, în Prahova”, alături de Loredana Chelba, omul care, în 2022, vrea să „sufoce” Ploieștiul cu cele mai frumoase proiecte, oameni de poveste și...

Perseverența, consecvența și viziunea sunt ingredientele de bază ale succesului său. Datorită lor, este fericită în fiecare zi. Reușește, zilnic, prin proiectele și inițiativele...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe DN72, la Stoenești. Traficul rutier este dirijat de polițiști – VIDEO

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă, după ce două auto au intrat în coliziune. Traficul rutier a fost dirijat de polițiștii de la rutieră. În...

Cum arată epavele navelor naziste, scufundate în al doilea război mondial, la Porțile de Fier. Sârbii au anunțat că încep operațiunile de extragere

Se cunoștea situația lor, știindu-se că îngreunează circulația pe Dunăre, însă era foarte complicat să se acționeze pentru îndepărtarea acestora. Seceta din această vară a...

Dispar din „România Educată” latrinele din „fundul curții”. Asta promite ministrul Educației

  În trei ani, spune ministrul Educației, nu vom mai avea, în „România Educată”, școli care au grupuri sanitare neconforme. Vor fi alocate sume din...

Acțiuni tip BLITZ ale polițiștilor în Ploiești și în Tânțăreni – FOTO

Astăzi, sâmbătă, 27 august, are o loc o acțiune tip BLITZ a polițiștilor prahoveni.Astfel, la acest moment, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova și...

Rafinăria Vega a fost amendată de Garda de Mediu din cauza mirosului resimțit în Ploiești

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat Rafinăria Vega Ploiești cu suma de 100 000 din cauza mirosului resimțit în oraș, în data de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -