Ședință la Consiliul Local, rectificări de buget și tarife majorate la Parcul Bucov – LIVE

- Publicitate -

Cozile interminabile nu sunt doar pe DN, ci și la casa de bilete din gara din Sinaia

Digitalizarea CFR-ului se află într-o luptă continuă cu cetățeanul care stă la rând, dar care nu a auzit de plata online. Târziu, fix când se anunță trenul, cetățeanul cască ochii și zărește automatul de bilete, dar acesta nu funcționează. Dă să intre pe www pentru bilete, dar n-are semnal. Îl taie vezica și dă 2 lei la budă, vreme în care își pierde și rândul. Revine în coadă și numără alți 50 de călători care asistă neputincioși la o scenă ieftină de mahala. Trenul vine.

După ce am stat mai bine de 4 ore în trafic ca să ajung din Ploiești până în Azuga, am prins curaj și mi-am adus aminte de CFR. În weekend am căutat să scap de poluarea din Ploiești și m-am urcat într-un IR Ploiești – Sinaia.

Ploiești – Sinaia, 22 de lei și un drum de 50 de minute

Drumul a fost unul rapid. Am călătorit undeva la vreo 50 de minute și aerul condiționat a mers de minune. Nimic de reproșat. Prețul de 22 de lei, ușor piperat.

Citește și: Vremea lui Busu te trimite cu gându’ la mare, dar te baricadează în casă, cu aerul condiționat dat la maximum

Am făcut o scurtă drumeție iar apoi, pentru că Sinaia, deși e despre “aici și acum”, se pare că are gondola închisă după ora 17:00. Un slogan mai potrivit ar fi “aici, când vrem noi”. Așadar am decis să mă întorc. Nu coborârea a fost dificilă, ci imaginea gării din Sinaia completată de zecile de oameni care așteptau să își cumpere bilete de tren.

Automatul de bilete nu funcționează

Nimic nou sub soare! Am mai văzut astfel de peisaje, aproape antice, pentru anii digitalizați pe care îi trăim. Am dat să merg către automatul de bilete, unde se poate plăti cu cardul (meserie, nu glumă!) și am avut neplăcerea să constant, că aparatul nu funcționează.

Singurel, așa cum era el acolo, m-a făcut să înțeleg că singura mea șansă către întoarcerea în Ploiești era coada de la ghișeu. Am numărat oamenii care stăteau la coadă și am decis să vă comunic, fără exclusivitate și șocant în context, că eram persoana cu numărul 51. Admiram un singur ghișeu deschis și puhoiul de oameni nerăbdători să poftească în compartimente. 

Am omis să precizez faptul că trenul urma să vină în mai puțin de 20 de minute. Și, cum stăteam eu la coadă, mi-am dat seama că lucrurile nu merg. Ceva nu funcționa. Oamenii nu se mișcau. Coada era tot mai mare.

Ceva sau cineva bloca orice șansă pe care o aveam spre călătoria care se anunța în difuzare. În mai puțin de 5 minute trenul urma să viziteze stația din Sinaia și să fugă către Ploiești, cu viteza luminii stinse.

Teatrul de vară s-a deschis spontan în gara din Sinaia?

De ce nu înainta coada? Pentru că doamna de la casa de bilete, împreună cu un domn, oarecum furios, discutau în contradictoriu. Oficial se deschisese teatrul de mahala, sezonul estival, gara Sinaia, cu mocangeală și scandal.

Să dai să fugi când prinzi ceva nervi din partea unui călător care crede că totul i se cuvinte. În cel mai rău caz pot exista dedicații cu ecoul către “ăla care se bagă”. Și gara din Sinaia chiar răsună!

Domnu’ prinde trenu’, dar cu purici

E clar că domul din poveste avea o problemă, posibil și purici la mansardă. Chiar și așa, nu poți lăsa călătorii să aștepte verdictul. Oamenii au venit pentru bilete. Pleacă trenul!

Important! Dacă îți dă prin cap să mergi până la toaleta din gara Sinaia, pierzi și rândul (pe cine să rogi să-ți ținâ rându’?) și dai și 2 lei pe  “călătoria” până la budă. Dacă ai mâncat ceva care nu ți-a priit și doamna de la budă nu e de găsit, verificați și la bagaje.

Totul e lent, totul e pe modul zen. Și uite-așa îți vine să stai acasă și te uiți la știrile cu ăștia care stau în coadă pe DN. E comedie pe săturate!

Plata cu cardul nu merge tot timpul, cash-ul rămâne sfânt

E haos în zona infrastructurii CFR de ani de zile și lucrurile se schimbă tot mai lent. Sunt mutări inteligente făcute pe trenurile CFR și inclusiv în direcția implementării plății cu cardul, plății biletului online etc.

Totuși, traficul de weekend de pe Valea Prahovei pare să fie un mit în mintea celor care se angajează să ofere servicii de calitate călătorilor. Aloo, noi, ăștia care vrem cu trenul la munte, avem un singur mesaj: suntem aici. Existăm!

Nașule, n-am prins loc și nici aerul nu merge pe hol

În cazul de față, din cauza timpului mare de așteptare, soluția ar putea fi biletul de suprataxă achitat nașului, direct în tren. Așadar mai mulți bani pentru aceleași servicii.

Citește și: Burnout la locul de muncă sau momentul în care îți ieși din pepeni și faci poc

La finalul articolului, pentru deliciul timpului care pare să stea în loc la CFR, se pare că trenurile care circulă în zona de sud a României, conform unui comunicat de presă, vor reduce viteza de deplasare pentru a asigura siguranță și confort călătorilor. Lentul devine ultra leeeent.

P.S. Din imaginea acestui articol realizată duminică, în gara din Sinaia, unii ar putea crede  că pandemia s-a terminat. De ce? Pentru că am numărat mai bine de 10 oameni care nu purtau mască!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

La Telega a fost inaugurat un modern spațiu de joacă pentru copii

Primăria Comunei Telega a inaugurat, pe 26 septembrie, un loc de joacă, amplasat chiar în centru, lângă Grădinița nr. 1. Fondurile au provenit dintr-o...

Dezvăluirile șocante ale unei gimnaste de AUR: „Antrenorii m-au bătut și mi-au spus că sunt o maimuță umflată cu pompa!”

Gimnasta Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani, medaliată cu aur la numeroase competiții, amenință cu sinuciderea din cauza tratamentului inuman la care...

Primăria Drăgănești a distribuit ghiozdane și rechizite pentru clasele I și pregătitoare

Ca și în anii trecuți, administrația comunei prahovene Drăgănești a pregătit, pentru cei mici, cadouri pentru începerea anului școlar. Aceste cadouri, achiziționate cu bani de...

O șoferiță a pierdut controlul volanului și a provocat un accident în giratoriul suspendat de la Blejoi

O femeie în vârstă de 40 ani de ani a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești în urma unui accident rutier care a...

Tarife majorate la Parcul Bucov. 15 lei intrarea la Grădina Zoologică, 12 lei taxa de parcare și 350 de lei pentru capturarea unui câine-...

Aleșii locali sunt convocați, marți, 27 septembrie, la o nouă ședință a Consiliului Local Ploiești, pe ordinea de zi figurând și un proiect legat...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -