sephora teapaa.jpg

Atenție din nou! Pe rețelele sociale circulă o campanie falsă, în numele renumitei mărci de cosmetice și parfumuri Sephora.

În ultimele zile este distribuită masiv o postare care te trimite către un link unde se presupune că, dacă urmezi câțiva pași, ți oferă un voucher de 500 de euro.

Mesajul este trimis ca fiind din partea firmei Sephora, sub pretextul sărbătoririi a 12 ani de existență pe piața românească. La fel ca și în celelalte cazur de înșelătorii, pe pagina respectivă apar comentarii contrafăcute în care mai mulți utilizatori confirmă veridicitatea campaniei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Utilizatorii sunt rugați să completeze un sondaj și să distribuie postarea pe pagina de facebook, după care, li se cere să introducă datele cardului pentru a plăti 1 euro, sumă necesară aparent pentru a achita transportul voucherului.

Informația a fost dezmințită deja pe pagina oficială a Sephora.

“Vă anunțăm că în rețelele sociale circulă o campanie de tip spam care creează confuzie în legătură cu marca Sephora. Vă recomandăm să nu participați și să nu dați curs acestor acțiuni care nu ne reprezintă.
Toate campaniile Sephora valabile în acest moment sunt disponibile doar pe canalele de comunicare oficiale Sephora (sephora.ro, @SephoraRomania).
Compania Sephora nu are nicio legatură cu aceste acțiuni, nu le încurajează și se disociază total de ele. Vă mulțumim pentru încrederea acordată de-a lungul timpului. Ne revedem în magazine și pe sephora.ro!”

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, CERT.RO, a confirmat înșelătoria într-o postare făcută ieri:


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

IT&C
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Instagram introduce o funcție nouă: mesajul vocal

Rețeaua socială deținută de Facebook oferă utilizatorilor posibilitatea să comunice și vocal prin intermediul serviciului intern de chat. Utilizatorii care, în locul numeroaselor aplicații de chat...