lookout google.jpg

Tot mai multe companii importante din tech își concentrează atenția pe viața persoanelor cu diverse handicapuri. Google Lookout este o aplicație ce ajută nevăzătorii să simtă mai bine mediul înconjurător.

O echipă de ingineri Google a petrecut câțiva ani pentru dezvoltarea unui program intitulat Lookout. Lansarea proiectului a fost detaliată de curând pe blogul oficial al gigantului din Cupertino și produsul pare revoluționar.

Google Lookout va fi o aplicație de mobil pe care o instalezi pe smartphone. După aceea, îți ții telefonul la gât și, pe lângă referințele tale auditive pe care le iei din împrejurimi, smartphone-ul îți va oferi o serie de informații suplimentare pentru a te ajuta să înțelegi mai bine ce ai în preajmă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Sunt peste 253 de milioane de nevăzători sau persoane cu probleme de vedere în lume. Pentru a face lumea mai accesibilă pentru ei, trebuie să construim unelte care se adaptează mediului aflat în permanentă schimbare.” Cei de la Google sunt foarte optimiști în privința utilității noii aplicații Lookout.

În prima fază, programul va fi disponibil doar în Statele Unite pentru terminalele cu Android, înainte de finele acestui an. O dată precisă de lansare nu a fost momentan făcută publică, dar sperăm să nu mai dureze foarte mult. În orice caz, clipul de mai sus te ajută să înțelegi foarte bine despre ce va fi vorba.

sursa: playtech.ro


IT&C
  • Joi, 19 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

UE a amendat Google cu 4.34 miliarde de euro

Uniunea Europeană a aplicat miercuri o amendă-record - în valoare de 4,34 de miliarde de euro - Google, pentru că a abuzat de poziţia dominantă a sistemului său de operare pentru smartphone -...