lookout google.jpg

Tot mai multe companii importante din tech își concentrează atenția pe viața persoanelor cu diverse handicapuri. Google Lookout este o aplicație ce ajută nevăzătorii să simtă mai bine mediul înconjurător.

O echipă de ingineri Google a petrecut câțiva ani pentru dezvoltarea unui program intitulat Lookout. Lansarea proiectului a fost detaliată de curând pe blogul oficial al gigantului din Cupertino și produsul pare revoluționar.

Google Lookout va fi o aplicație de mobil pe care o instalezi pe smartphone. După aceea, îți ții telefonul la gât și, pe lângă referințele tale auditive pe care le iei din împrejurimi, smartphone-ul îți va oferi o serie de informații suplimentare pentru a te ajuta să înțelegi mai bine ce ai în preajmă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Sunt peste 253 de milioane de nevăzători sau persoane cu probleme de vedere în lume. Pentru a face lumea mai accesibilă pentru ei, trebuie să construim unelte care se adaptează mediului aflat în permanentă schimbare.” Cei de la Google sunt foarte optimiști în privința utilității noii aplicații Lookout.

În prima fază, programul va fi disponibil doar în Statele Unite pentru terminalele cu Android, înainte de finele acestui an. O dată precisă de lansare nu a fost momentan făcută publică, dar sperăm să nu mai dureze foarte mult. În orice caz, clipul de mai sus te ajută să înțelegi foarte bine despre ce va fi vorba.

sursa: playtech.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.