Screenshot_13.jpg

Portalul eRomânia, pe care statul a cheltuit 12 milioane de euro când la conducerea Ministerului Comunicațiilor era Gabriel Sandu (PDL), aflat acum în închisoare în "dosarul Microsoft", este inaccesibil de luni de zile.

Contactați de HotNews.ro, oficialii Ministerului Comunicațiilor, condus acum de Petru Cojocaru (PSD), susțin că "portalul este unul performant însă, în același timp, nu este utilizat la capacitatea lui maximă din cauza lipsei de interes a cetățenilor și autorităților locale, motiv pentru care ministerul se preocupă să actualizeze o serie de funcționalități în concordanță cu nevoile actuale ale cetățenilor"

"Nu a fost schimbată adresa web a portalului, însă explorăm în momentul de față posibilitatea utilizării și extinderii capabilității acestuia, inclusiv pentru evenimentele dedicate Centenarului Marii uniri, motiv pentru care nu putem aprecia cu exactitate data la care platforma e-România va permite din nou accesarea din exterior, fiind în momentul de față funcțională doar la nivel local.", a precizat pentru HotNews.ro Ministerul Comunicațiilor, condus de PSD-istul Petru Bogdan Cojocaru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ce planuri are Ministerul Comunicațiilor cu acest portal care ar fi trebuit să ofere informatii actualizate despre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania (3.188 de localitati) sau stadiul unor proiecte legislative?

  • "Portalul e-România este un instrument important întrucât acesta poate oferi informații actualizate despre toate unitățile administrativ-teritoariale din România și stadiul unor proiecte legislative actuale. Principalul avantaj al acestei platforme constă în menținerea securității datelor, susținând astfel noile reglementări privind GDPR care vor intra în vigoare începând cu luna mai a anului 2018.
  • Având în vedere complexitatea unui astfel de proiect, menționăm faptul că portalul este unul performant însă, în același timp, nu este utilizat la capacitatea lui maximă din cauza lipsei de interes a cetățenilor și autorităților locale. Acesta este motivul pentru care ministerul se preocupă pe de o parte să actualizeze o serie de funcționalități în concordanță cu nevoile actuale ale cetățenilor și, pe de altă parte, să stârnească interesul acestora în așa fel încât să existe un engagement cât mai vizibil și productiv în viitor, fără costuri suplimentare în acest sens.", se mai arată în răspunsul transmis HotNews.ro de către biroul de presă al Ministerului Comunicațiilor.

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.