http-to-https.png

Timp de câteva decenii, adresele web au fost precedate de HTTP, dar Google Chrome va penaliza site-urile care nu sunt precedate de HTTPS.

”Hypertext transfer protocol secure” (HTTPS )facilitează criptarea tuturor informațiilor care pleacă dinspre computerul tău către internet. Astfel, nimeni dintr-o rețea locală nu-ți poate afla datele de autentificare pe Gmail, de exemplu.

Google a început să favorizeze site-urile cu HTTPS în 2015. Între timp, majoritatea paginilor pe care le vizitezi în mod regulat sunt protejate cu acest algoritm. Încă de acum un an, dacă intrai în Chrome pe o pagină HTTP care te invita să tastezi o parolă sau să-ți tastezi datele de card, erai notificat în privința faptului că respectivul transfer de date către serverul din spatele site-ului pe care te afli nu este securizat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă în ianuarie 2017 notificările erau asociate în Google Chrome doar site-urilor care te obligau să tastezi date sensibile, în 2018 se va extinde la toate site-urile care folosesc în continuare HTTP. Respectivul mecanism de avertisment va apărea în Chrome 68 ce urmează să fie lansat în curând.

sursa: playtech.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png