fbpx

http-to-https.png

Timp de câteva decenii, adresele web au fost precedate de HTTP, dar Google Chrome va penaliza site-urile care nu sunt precedate de HTTPS.

”Hypertext transfer protocol secure” (HTTPS )facilitează criptarea tuturor informațiilor care pleacă dinspre computerul tău către internet. Astfel, nimeni dintr-o rețea locală nu-ți poate afla datele de autentificare pe Gmail, de exemplu.

Google a început să favorizeze site-urile cu HTTPS în 2015. Între timp, majoritatea paginilor pe care le vizitezi în mod regulat sunt protejate cu acest algoritm. Încă de acum un an, dacă intrai în Chrome pe o pagină HTTP care te invita să tastezi o parolă sau să-ți tastezi datele de card, erai notificat în privința faptului că respectivul transfer de date către serverul din spatele site-ului pe care te afli nu este securizat.

Dacă în ianuarie 2017 notificările erau asociate în Google Chrome doar site-urilor care te obligau să tastezi date sensibile, în 2018 se va extinde la toate site-urile care folosesc în continuare HTTP. Respectivul mecanism de avertisment va apărea în Chrome 68 ce urmează să fie lansat în curând.

sursa: playtech.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro