dislike.jpg

Facebook a confirmat că testează în prezent o funcţie prin care utilizatorii îşi pot exprima dezacordul cu privire la anumite comentarii. Deşi reprezintă cea mai apropiată funcţie de un „dislike”, opţiune cerută de mulţi ani de un număr mare de utilizatori, butonul prin care utilizatorii îşi pot exprima dezaprobarea este valabil doar pentru comentarii, nu şi pentru postările normale.

Plasat pe aceeaşi linie cu „Like” şi „Comment”, butonul „Downvote” nu are rolul opus al butonului „Like” şi nu face o diferenţă de apreciere între cele două funcţii – aşa cum este cazul pe Reddit unde se stabileşte astfel popularitatea unui subiect sau a unui comentariu.

În schimb, „Downvote” este un instrument prin care utilizatorii îşi pot exprima dezacordul cu o anumită afirmaţie şi, eventual, să raporteze la Facebook comentariul respectiv şi să specifice motivul pentru care acel comentariu ar trebui eliminat.

Deşi are deja o facilitate similară, ce poate fi accesată dintr-un meniu contextual implementat în aşa fel încât să nu atragă prea mult atenţia, Facebook vrea ca prin noua abordare să genereze o implicare mai activă a utilizatorilor care să contribuie la eliminarea comentariilor nepotrivite.

Această abordarea ar putea ridica întrebări legate de cenzura pe care reţeaua socială, eventual la cererea unui regim opresiv, o poate impune în anumite cazuri şi în anumite regiuni ale lumii.

În prezent, butonul „Downvote” este testat pe un număr limitat de comentarii publice la postări ale unor pagini. Acesta poate fi observat doar de 5% dintre utilizatorii de Android din Statele Unite.

Sursa: News.ro

IT&C
  • Vineri, 16 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum repornești forțat orice iPhone cu hard reset

Dacă ți s-a blocat smartphone-ul și nu mai răspunde la nici o comandă, are nevoie de un hard reset. Conceptul de hard reset a devenit unul din ce în ce mai abstract pentru posesorii de iPhone. Ce...

IT&C
  • Joi, 15 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Facebook va lansa anul acesta două difuzoare inteligente

Facebook ar putea intra anul acesta în rândul giganţilor din domeniul tehnologiei care au în portofoliu dispozitive inteligente. Google, Apple, Amazon şi alţii oferă spre vânzare cel puţin un tip de...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești