aD1kZTg3YWFiNmU0NzI5NGU0YjY0NGJiODg3OTQwYjk0MQ==.thumb.jpg

Potrivit unor cercetători germani, grupurile de discuție de pe WhatsApp pot fi oricând citite de hackeri. Anunțul a fost făcut, potrivit Digi24.ro, în cadrul conferinței pe teme de securitate Real World Crypto, care a debutat în Elveția ieri.

Conform experţilor, oricine reuşeşte să dobândească controlul asupra serverelor folosite de WhatsApp se poate adăuga într-un grup de discuţii fără a fi necesară aprobarea administratorului grupului respectiv.

Din momentul intrării în grup, hacker-ul dobândeşte cheia secretă necesară criptării şi decriptării mesajelor, având acces la toate mesajele din grup din momentul adăugării sale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În mod legal, în afară de angajaţii companiei, serverele WhatsApp pot fi accesate şi de guvernele care cer acest lucru pentru anumite cauze punctuale.

Însă, această abordare, conform cercetătorilor germani, deschide poarta pentru hackeri, cunoscuţi pentru abilităţile pe care le au în compromiterea securităţii serverelor.

Dezvoltatorii Facebook se apără, însă, și susțin că nu este vorba de o vulnerabilitate. Alex Stamos, şeful pe partea de securitate de la Facebook, spune că, de fapt, așa a fost gândită aplicaţia. Acesta este de părere că schimbarea abordării ar complica folosirea serviciului.

În plus, Stamos susţine că utilizatorii au mai multe opţiuni prin care pot verifica ce persoane fac parte dintr-un grup şi că WhatsApp afişează în fereastra de chat de fiecare dată când în grup apare un nou membru.

Cercetătorii germani, pe de altă parte, îşi încheie pledoaria sugerându-le celor care sunt cu adevărat preocupaţi de intimitate să folosească Signal, aplicaţia de chat open source recomandată şi de Edward Snowden.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor