aplicatie papa.jpg

O aplicaţie care ne poate indica imediat ce conţine mâncarea pe care o avem în farfurie, este cea mai nouă invenţie a cercetătorilor de la Institutul Tehnic din Massachusettes. Pentru asta sunt suficiente doar câteva poze cu preparatul respectiv. În plus, aplicaţia ne dezvăluie şi reţeta produsului.

 

Oamenii de ştiinţă americani au antrenat un sistem cu inteligenţă artificială, numit Pic2Recipe, să identifice ingredientele unui fel de mâncare, doar din fotografii. După ce a trecut prin mai mult de un milion de reţete, a învăţat şi cum să le pregătească. Aşa că ne poate spune aproape instant dacă mâncarea conţine făină, ouă sau unt, ba chiar ne sugerează şi cum să le gătim.
Are o acurateţe de 65 la sută şi se descurcă foarte bine cu deserturi precum biscuiţi sau brioşe. Dar mai dă greş la combinaţiile complexe, cum sunt rulourile de sushi sau piureuri. Odată ce va fi perfecţionat, sistemul ne poate ajuta, spre exemplu, să „citim" ingredientele dintr-un produs care nu are o etichetă.

 

IT&C
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Apple ar putea renunţa la producţia iPhone X

Apple ar putea renunţa la producţia iPhone X, care ar urma să fie înlocuit de un alt model cu însuşiri asemănătoare, dar mai ieftin. Potrivit Forbes, acest lucru se va întâmpla vara aceasta, iar...

IT&C
  • Joi, 18 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Site-urile care îţi măresc factura la curent

Aveţi grijă ce site-uri accesaţi pentru că vă pot afecta piesele calculatorului sau chiar mări factura la lumină. Este vorba de site-uri care folosesc resursele calculatorului pentru producerea unor...