anBnJnc9ODAwJmhhc2g9ZjJlNDk4YjI2OGZhMzg3ODU0MDQxYjhhZjE0ZDA2ZDM=.thumb.jpg

Serviciul de mesagerie WhatsApp percepea o taxă anuală de 0,99 dolari utilizatorilor, însă hoții au găsit o nouă metodă de înșelătorie, prin care să câștige bani.

 

Mai exact, aceștia trimit un e-mail sau un mesaj pe WhatsApp prin care îi anunță pe utilizatori că termenul până la care vor putea folosi aplicația gratuit este aproape să expire, iar pentru a folosi în continuare serviciul trebuie să plătească. Taxa de 0,99 dolari percepută de WhatsApp a fost eliminată în 2016, când Facebook a preluat serviciul de mesagerie, într-o tranzacție de 19 miliarde de dolari.

Hoții încearcă să vă obțină datele bancare și vă trimit un link pe care vor să îl accesați. Aici, vă vor cere să introduceți numărul cardului, numele de pe card, data expirării și codul CVC, cu care vă pot folosi apoi cardul pentru a efectua tranzacții online.

Așadar, dacă primiți un astfel de mesaj aveți grijă să nu cădeți în plasă și să le faceți „cadou” hoților acces liber la cardul sau datele dumneavoastră.

 

Sursa: Digi24.ro

 

IT&C
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă

Pe WhatsApp există cele două bife albastre care confirmă nu doar că destinatarul a recepționat mesajul, dar și că l-a citit. Există însă un truc la care puteți apela dacă nu doriți ca persoana de la...