reparatii-galaxy-s4-cellgsmservice.jpg

Într-un interviu acordat hotnews.ro, Ionuţ Gherghe, managerul diviziei de service la Samsung Romania a explicat ce greșeli fac oamenii cel mai adesea când folosesc telefoanele și de ce display-urile costă peste 1.000 de lei la telefoanele de vârf de gamă.

 

Oficialul Samsung susține că o mare parte dintre telefoanele companiei ajung în service cu ecranul spart (problema grava care la modele de varf de gama precum S6, S7 si S8 costa peste 1.000 de lei si nu este "acoperita" de garantie), iar altele ajung cu defecte la placa de baza, altele cu defecte de soft.

Topul greșelilor comise de posesorii de telefoane inteligente

 

Cel mai adesea, spune Ionut Gherghe, oamenii isi tin din obisnuinta telefonul in buzunarul de la spate si cand stau la birou. "Cel mai frecvent poate sa apara o crapatura care nu are o lovitura externa si nu poate fi identificata. Clientul vine si ne explica faptul ca nu l-a scapat sau va spune ca s-a crapat in timp ce se incarca. Tehnic nu este posibil sa se crape in timp ce se incarca, decat daca a avut un soc initial microscopic si ulterior, in urma incalzirii display-ului, se produce efectul de parbriz. Ca la masina, o pietricica loveste parbrizul, la inceput este doar o crapatura mica, dar daca lasi masina in soare crapatura se intinde pana in partea cealalta".

Un sfat util pentru utilizartea de zi cu zi ar fi ca telefonul sa nu fie pus alaturi de chei in buzunar si nici sa-l aruncati in geanta sau in rucsac, fara sa va uitati ce alte obiecte sunt acolo. Samsung recomanda utilizatorilor sa cumpere diverse accesorii, cum ar fi diverse tipuri de huse, pentru a-si proteja telefonul.

In multe cazuri crapaturile sunt doar la nivelul sticlei de protectie care nu are nicio legatura cu partea electronica si de aceea sunt utilizatori care continua sa foloseasca telefonul fara nicio problema chiar daca display-ul este crapat rau. Insa daca socurile mecanice care au dus la crapare au mers in profunzime atunci poate fi afectata si partea de functionalitate a display-ului, explica oficialul Samsung.

De ce unele telefoane "se misca" mai greu dupa cateva luni

La unele modele Entry, in general la cele de sub 1.000 de lei, utilizatorii se plang ca telefonul merge mai greu dupa cateva luni si aplicatiile nu ruleaza pecum la inceput. De ce? Oficialul Samsung spune ca ajuta si un Factory Reset atunci cand clientul percepe o lentoare a telefonului, conteaza cate aplicatii ai instalat si conteaza sa ai aplicatii de optimizare a telefonului, aplicatii care sterg cache-ul si care "curata" telefonul. Apoi este important sa oamenii sa inteleaga ca este nevoie sa faca backup de date fiindca este foarte usor,  si util si apoi se poate face rapid Restore.

Un mit despre incarcare

Este un mit ideea ca bateria trebuie consumata pana la capat. Acest lucru era valabil doar la modelele cu baterii mai vechi, la cele litiu-ion nu este valabil si poti incarca telefonul si de la 60% daca doresti. In plus, nu este nicio problema daca il lasi toata noaptea la incarcat, bateria nu are de suferit daca sta ore in sir in priza fiindca are un circuit de deconectare al incarcarii.
Citește articolul complet pe hotnews.ro