Hackeri-1170x644.jpg

Serverele distribuitorului de piese auto Intercars au fost afectate de un atac informatic ce ar putea avea legătură cu virusului care face ravagii în sistemele de operare din Ucraina și România.

 

Potrivit unor surse, problema a apărut ieri după amiază, de la orele 14.00, și nici până în prezent serverele nu au fost repuse pe picioare. La fel și site-ul companiei, care în momentul de față este căzut. Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere pe marginea acestui subiect reprezentanților Intercars România, punct de vedere pe care îl vom publica imediat ce ne va fi remis. 

UPDATE: Vineri, în jurul orelor prânzului, serverele Intercars, atât din România cât și din țările învecinate afectate de atacul cibernetic (Polonia și Ucraina) au fost repuse în funcțiune iar totul a revenit la normal.

 

Screenshot_4.png

Mai multe companii din România sunt deja afectate de GoldenEye, o nou atac cibernetic masiv, de tip ransomware. Și în Ucraina, bănci,companii și ministere au fost afectate de atacul cibernetic. GoldenEye e un ransomware care afectează deja activitatea mai multor companii şi instituţii, iar România este pe lista ţărilor ţintite de hackeri.