experiment-nasa.jpg

Un experiment științific care se va desfășura la mare înălțime va colora cerul nocturn de pe coasta estică a Statelor Unite în nuanțe de albastru, verde și roșu, marți seară, ora locală, în cadrul unei misiuni prin care NASA dorește să afle mai multe informații despre particulele încărcate electric aflate în stratul superior al atmosferei terestre, informează agenția Reuters citată de Agerpres.

 

O rachetă de mici dimensiuni ce va avea la bord 10 canistre cu bariu și alte substanțe chimice este programată să fie lansată marți seară de la baza Wallops Island din statul Virginia, între orele locale 21.04 și 21.19.

Racheta Terrier Malemute ar fi trebuit să fie lansată cu o zi înainte, însă procedura a fost amânată, din cauza prezenței în zonă a unor ambarcațiuni, precizează site-ul NASA.

Potrivit Agenției spațiale americane, aceasta a fost cea de-a cincea tentativă de lansare a rachetei din cadrul misiunii. Precedentele încercări au fost amânate din motive diferite: vânturi puternice, cer noros în perimetrul lansării și prezența unor ambarcațiuni în vecinătatea rampei de lansare.

 

Citește continuarea pe digi24.ro