mesaj0fb

Mesajul pe care utilizatori ai Facebook l-au preluat masiv în ultimele săptămâni, privind "protejarea informaţiilor" nu este decât o farsă. Reprezentaţii reţelei de socializare au precizat în repetate rânduri că textul respectiv este inutil.

 

În ultimele săptămâni, tot mai mulţi utilizatori Facebook au postat pe conturile lor un mesaj menit să le protejeze fotografiile şi clipurile publicate, precum şi alte date personale.

Respectiva notificare, prin care internauţii precizau că imaginile sau informaţiile de alte natură de pe profilul lor nu pot fi utilizate decât cu acordul lor scris, este, în realitate, o farsă, scrie businessinsider.com.

 

Totul este însă inutil, după cum reprezentanţii Facebook au precizat şi în anul 2012, când un text similar circula pe reţeaua de socializare: „Orice persoană care utilizează Facebook deţine şi controlează conţinutul şi informaţiile pe care le postează, aşa cum se precizează şi în secţiuneaTermeni şi condiţii. Ei controlează modul în care conţinutul şi informaţiile sunt împărtăşite cu ceilalţi. Aceasta este politica noastră, aceasta a fost dintotdeauna”.

Mesajul devenit viral pe reţeaua de socializare este următorul: „Din cauza faptului că Facebook a ales să implice un software care permite furtul de informaţii personale: astăzi, (...), ca răspuns la noile orientări Facebook, în conformitate cu articolele l. 111,112, 113 din Codul de proprietate intelectuală, declar că drepturile mele sunt ataşate la toate datele cu caracter personal, desene, artă, fotografii, texte, etc., publicate în profilul meu. Pentru uz comercial trebuie cerut acordul meu scris, în orice moment (...). Cu această versiune, spun pe Facebook că este strict interzis să fie dezvăluite, prin copiere, distribuire, retransmitere să ia orice altă acţiune împotriva mea, bazate pe acest profil şi/sau conţinutul acestuia. Încălcarea confidenţialităţii este pedepsită de lege (UCC 1 1 1-308-308-103 şi statutului de la Roma). Facebook este acum o entitate deschisă. Toţi membrii sunt încurajati pentru publicarea unui anunţ de acest tip.
sursa: gandul.info