biziday-alerta-cutremur.jpg

Moise Guran, proprietarul aplicației Biziday, a anunțat că va elimina din meniu alerta la cutremur după incidentul de vineri seara.

Câteva mii de prahoveni care au descărcat aplicația au primit vineri seara un mesaj de alerta care avertiza ca un cutremur de 10 grade pe scara Richter ar fi avut loc in Romania, in zona Vrancea.

Detalii aici: O aplicație instalată de mii de prahoveni a lansat alertă de cutremur falsă

 

Această alertă s-a dovedit a fi una falsă, motiv pentru care Moise Guran a adecis eliminarea funcției din meniul aplicației.

Moise Guran a postat concluzia la care a ajuns după verificările efectuate în weekend pe Facebook: ”Rezultatul verificărilor fost că Alerta de Cutremur NU a fost spartă, ea NU s-a declanșat accidental. Mesajul trimis vineri seara NU a fost o Alertă de Cutremur. Vă mărturisesc că acest tip de farsă nu l-am anticipat. Este vina mea și îmi asum responsabilitatea. Am plecat de la premisa că noi suntem atât de bine securizați (cine își imaginează că dacă Biziday e o aplicație gratuită e făcută pe genunchi, de voluntari sau fără investiții se înșeală grav) încât nu poate trimite altcineva decât noi o știre. O notificare. Asta a fost vineri seara – o notificare în care putea să scrie că e un accident pe autostradă. Cine a reușit să facă asta putea să scrie cuvinte injurioase, sau putea să scrie că a murit Iliescu (cum am văzut apoi glume pe facebook). În loc de asta, a ales să încerce să panicheze utilizatorii aplicației, pe data de 3 martie, în preziua cutremurului din 1977, un moment în care pe toate televizoarele se vorbea de cutremur. De ce? Cui podest? Nu știm încă, dar vom încerca să aflăm, am comandat un audit de securitate și voi depunde o plângere la Poliție. Vom reuși? Eu vă pot promite că nu vom precupeți niciun efort să aflăm și să dăm chiar noi știrea”.

 biziday-alerta-cutremur.jpg

 

 

 

Național
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Poliția Capitalei a fost sesizată luni, prin 112, cu privire la faptul că în interiorul Curţii de Apel București se află o bombă. Autorităţile evacuează clădirea şi a fost solicitat şi sprijin...

Național
  • Duminică, 11 Februarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cutremur de 3,2 grade în județul Buzău

Seismul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.32, în județul Buzău. Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 127,6 kilometri,...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești