biziday-alerta-cutremur.jpg

Moise Guran, proprietarul aplicației Biziday, a anunțat că va elimina din meniu alerta la cutremur după incidentul de vineri seara.

Câteva mii de prahoveni care au descărcat aplicația au primit vineri seara un mesaj de alerta care avertiza ca un cutremur de 10 grade pe scara Richter ar fi avut loc in Romania, in zona Vrancea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii aici: O aplicație instalată de mii de prahoveni a lansat alertă de cutremur falsă

Această alertă s-a dovedit a fi una falsă, motiv pentru care Moise Guran a adecis eliminarea funcției din meniul aplicației.

Moise Guran a postat concluzia la care a ajuns după verificările efectuate în weekend pe Facebook: ”Rezultatul verificărilor fost că Alerta de Cutremur NU a fost spartă, ea NU s-a declanșat accidental. Mesajul trimis vineri seara NU a fost o Alertă de Cutremur. Vă mărturisesc că acest tip de farsă nu l-am anticipat. Este vina mea și îmi asum responsabilitatea. Am plecat de la premisa că noi suntem atât de bine securizați (cine își imaginează că dacă Biziday e o aplicație gratuită e făcută pe genunchi, de voluntari sau fără investiții se înșeală grav) încât nu poate trimite altcineva decât noi o știre. O notificare. Asta a fost vineri seara – o notificare în care putea să scrie că e un accident pe autostradă. Cine a reușit să facă asta putea să scrie cuvinte injurioase, sau putea să scrie că a murit Iliescu (cum am văzut apoi glume pe facebook). În loc de asta, a ales să încerce să panicheze utilizatorii aplicației, pe data de 3 martie, în preziua cutremurului din 1977, un moment în care pe toate televizoarele se vorbea de cutremur. De ce? Cui podest? Nu știm încă, dar vom încerca să aflăm, am comandat un audit de securitate și voi depunde o plângere la Poliție. Vom reuși? Eu vă pot promite că nu vom precupeți niciun efort să aflăm și să dăm chiar noi știrea”.

 biziday-alerta-cutremur.jpg

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Cutremul de 3,8 grade Richter în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Buzău. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă dimineaţă, la ora 5.05, s-a detectat...

Național
  • Duminică, 16 Septembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Cutremur de 3,2 grade în județul Buzău

Seismul s-a produs duminică dimineață, la ora 09.19, în județul Buzău, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut magnitudine de 3.2 grade...

Național
  • Joi, 13 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Două cutremure joi dimineață în Vrancea

Două cutremure au avut loc, joi dimineața, în zona seismică Vrancea, unul la o adâncime de 70 de kilometri și altul la o adâncime de doar 22 de kilometri, potrivit Institutului Național de...