bizi bun

Jurnalistul Moise Guran și-a lansat astăzi aplicația Biziday, disponibilă gratuit pentru Android și IOS, observatorulph.ro fiind una dintre sursele de știri verificate prezente pe acest portal. 

 

"Am ajuns la concluzia că trebuie să ne întoarcem la baze, la știri curate, puse în context, dar nu comentate, știri independente, informație pură ce într-un număr de ani creează reflexul adevărului" susține Moise Guran într-un text postat astăzi pe biziday.ro. Observatorulph.ro este singura sursă de știri verificate din Prahova disponibilă pe această aplicație, care este un agregator de știri. Trebuie doar să selectați județul Prahova din meniul aplicației și veți primi 100% informație verificată.

Ce conține și ce face Aplicația Biziday?

 

Când o veți deschide prima dată veți găsi un agregator de știri. Am apreciat că aproximativ 10% dintre utilizatorii de știri încă mai citesc știri dimineața la cafea, în tramvai, în mașină, la cozile lungi de la semafor, poate. Aceia nu vor fi dezamăgiți. E un agregator special, aduce titluri sintetice, din care înțelegi toată știrea, fără a mai fi nevoit să o deschizi dacă nu te interesează.

Ăsta e primul lucru diferit. Nu ne interesează traficul, n-avem ce face cu el și, oricum, dacă dai click, linkul nu te duce către siteul Biziday, ci către siteul care a generat știrea. Care nu e însă orice site, ci este unul de încredere, selectat de noi. Nu e nici măcar primul site care a dat știrea, este cel care a construit-o cel mai bine, cu detalii, context, etc. În felul acesta aducem trafic (implicit finanțare) siteurilor de știri care merită asta, care plătesc reporteri și care respectă o etică. Este posibil ca în anumite cazuri noi, cei de la Biziday, să avem mai multe informații despre un subiect, decât jurnaliștii care scriu despre el. O să descoperiți siteuri locale între furnizorii de știri, credeți-mă, ele au cea mai mare nevoie de finanțare curată.
Citește continuarea AICI