baterie puternica

Oameni de știință de la Central University din Florida au creat un supercapacitor ce funcționează „ca nou” chiar și după 30.000 de încărcări.

 

Bateria creată de americani durează de peste 20 de ori mai mult decât o celulă litiu-ion convențională. „Poți să-ți încarci telefonul mobil în câteva secunde și te va ține mai bine de o săptămână”, a declarat un cercetător pentru Engadget.

Supercapacitorii pot fi încărcați rapid deoarece stochează energie electrică statică pe suprafața unui material și nu folosesc reacții chimice cum se întâmplă în cazul bateriilor. Acest lucru necesită foi de material „bi-dimensionale” cu suprafețe mari, care pot stoca o cantitate mare de electroni. Pentru o mare parte din cercetare s-a folosit grafen ca material bi-dimensional.

 

Yeonwoong Jung de la Central University din Florida spune că este o provocare să integrezi grafen cu alte materiale folosite în supercapacitori. „Am dezvoltat o sinteză chimică simplă, astfel încât să putem integra mai ușor materialele existente cu materialele bi-dimensionale”, spune Jung.

Citește continuarea pe digi24.ro