Silvia Stegaru 640x300

Când îi priveşti ochii albastri, inevitabil zăreşti determinarea şi stăpânirea de sine, două dintre trăsăturile sale definitorii. E mereu binevoitoare şi acţionează în orice împrejurare cu tact. Îi place lucrul bine făcut, indiferent cât efort ar implica asta. Silvia Stegaru, pentru că despre ea vorbim, este o tânără de 28 de ani din Buzău al cărui parcurs profesional n-a fost deloc rău. Cât e ziua de lungă nu are o clipă de respiro, împărţindu-şi preţiosul timp între mai multe activităţi.

 

Este simultan programator voluntar, asistent universitar şi asistent cercetător la Facultatea de Calculatoare şi Automatică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. A absolvit studiile de licență și de master ale aceleiaşi facultăţi, iar în toamna acestui an va deveni doctor în informatică, tot la Politehnică. În plus, este voluntar în cadrul Asociaţiei Codette, pe care a înfiinţat-o anul acesta cu scopul de a ajuta femeile pasionate de IT să pătrundă în tainele acestui univers sofisticat, ce pare, la prima vedere, apanajul bărbaţilor. Ei bine, tocmai asta încearcă să facă Silvia prin Codette, să demonstreze că acest domeniu nu e accesibil doar bărbaţilor, ci şi femeilor. Prin acest ambiţios proiect,tânăra buzoiancă pune serios umărul la revoluţionarea IT-ului românesc şi la procesul anevoios de schimbare a mentalităţilor perimate privind rolul femeii în dezvoltarea acestui sector.

„Lumea mea înseamnă IT-ul, îmi place foarte mult această lume, deoarece în ea am întâlnit mereu persoane minunate, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt. La rândul meu, mă simt foarte fain atunci când pot să ajut oamenii din jurul meu”, îşi începe Silvia povestea. O poveste de succes a unei adolescente, care ajunsă la 28 de ani are o carieră şi o experienţă impresionante pentru vârsta ei.

„Prima dată când am luat contact cu calculatorul a fost în clasa a 2-a, când m-am înscris, în calitate de membru, la cercurile de informatică de la Palatul Copiilor din Buzău. În clasa a 7-a m-am apucat de pagini Web, nivel de bază şi participam la tot felul de evenimente de specialitate”, îşi aminteşte Silvia, care a urmat ulterior cursurile liceale ale profilului matematică-informatică.

citeste continuarea pe viitorulromaniei.ro