enty

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu, cei trei componenți ai echipei românești ENTy, au câștigat finala Microsoft Imagine Cup la secțiunea inovație, în care se calificaseră în urmă cu câteva zile cu un dispozitiv considerat revoluționar în diagnosticarea problemelor de echilibru.

 

Este vorba de un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni care urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne. De asemenea, generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

“Experiența aici este una uimitoare și nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea – product developer ENTy, imediat după ceremonia de premiere de aseară.

Anual, Imagine Cup premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create și prezentate de elevi și studenți din întreaga lume. Competiția oferă studenților o modalitate de a dobândi noi competențe – tehnice, de afaceri și de design – pentru a-i ajuta să-și transforme ideile creative în realitate. Săptămâna trecută, 35 de echipe și-au prezentat proiectele în fața unui juriu format din MVPs, experți în industrie și angajați ai Microsoft.

 

Astăzi, însăși ambasada SUA la București i-a felicitat pe cei trei printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.