iulian stanciu

Iulian Stanciu, ploieșteanul care a devenit CEO al eMag și deține un sfert din acțiuni, iar partener îi este unul dintre cele mai mari grupuri de tehnolgie din lume, sud-africanii de la Naspers, a vorbit despre atracția pentru IT.

 

Într-un interviu acordat publicației profit.ro, Stanciu a dezvăluit că în 1990, când a apărut Clubul de Calculatoare la Liceul de Informatică din București, venea sâmbăta singur cu trenul din Ploiești pentru a schimba jocuri și să găsească “clienți”.

Stanciu a vorbit și despre relația cu Sebastian Ghiță. "Cred că avea vreo 12 ani, iar eu aveam 15. Prin 1990 sau 1991 nu erau profesori de informatică, nu erau cunoștințe în zona de hardware. Eu aveam experiență, știam să instalez sisteme de operare, calculatoare în rețea și devenisem administrator al laboratorului de informatică al liceului din Ploiești. Sebastian, la fel ca mulți alți copii, a venit la mine să îl ajut cu diverse lucruri. L-am văzut foarte ambițios și l-am luat pe lângă mine. L-am implicat în business-ul de vânzare de jocuri. De atunci mă tot bătea la cap să facem firmă, să vindem calculatoare, să facem soft...Părinții mei mă băteau la cap să merg la București, să fac facultate. El a rămas în Ploiești cu fratele meu, să se ocupe de businessul de jocuri eu m-am dus la facultate în București. Îți poți imagina că atunci când am scăpat de acasă și am ajuns în Regie, numai de școală nu am avut chef. Când Sebastian a împlinit 18 ani și-a făcut firmă. Eu eram deja sătul de școală. Ne-am întâlnit și i-am spus că îmi fac și eu firmă. El a pus niște bani și cam asta a fost tot. Am avut treaba mea, el a fost mereu acționar pasiv. Cred că a venit de vreo două sau trei ori la firmă" a declarat CEO-ul emag pentru sursa citat[.

 

Interviul poate fi citit integral pe profit.ro.