990

Un site de seriale și filme online, înregistrat în România, a fost închis! Este vorba de 990.ro, domeniu sechestrat ca făcând obiectul unei cauze penale. 

 

Articolul din codul penal invocat de procurori și afișate pe 990.ro se referă la fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice.

Potrivit acestui articol, introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 La solicitarea ziare.com Parchetul de pe langa Curtea de Casatie si Justitie legat de acest caz a transmis ca autoritatile efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

  • evaziune fiscala
  • spalare de bani
  • punere la dispozitia publicului de opere, fara acordul titularilor

 


"Drept urmare, la data de 06.07.2016, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrarii domeniului www.990.ro, masura dispusa de procuror in faza de urmarire penala", se arata in raspunsul Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitie, care nu a oferit insa si alte informatii.

 

Potrivit sursei citate, 990.ro nu este singurul site unde puteai urmari filme si seriale online care a fost inchis de autoritati in ultimul an. In iulie 2015 a fost sechestrat serialepenet.ro, iar intre timp a mai fost inchis si cinemaxx.ro.