kickass

KickassTorrents a fost până astăzi cel mai popular site de torrente din lume, alături de The Pirate Bay. Autoritățile americane au închis site-ul pentru că a produs prejudicii de circa 1 miliard de dolari în ceea ce privește drepturile de autor.

 

Autoritățile federale americane au închis toate domeniile web pe care se baza KickAssTorrents. În urma acțiunii care a durat aproape 24 de ore, a fost arestat și Artem Vaulin, un cetățean ucrainean care s-ar afla în spatele KickassTorrent.

„Într-un efort de evitare a autorităților, Artem Vaulin s-a bazat aparent pe servere localizate în țări de pe întregul mapamond și și-a mutat domeniile în mod repetat din cauza închiderii lor constante și a proceselor civile. În orice caz, arestarea sa în Polonia demonstrează din nou că nu se pot ascunde criminalii cibernetici, ci doar pot fugi”, a declarat Leslie Caldwell, procuror general secund în cadrul Departementului de Justiție.

Popularitatea KickassTorrents a explodat în 2014, când ThePirateBay a trecut printr-o procedură similară de desființare, cu toate că la ora actuală este din nou online și poate fi accesat fără probleme.

 

sursa: digi24.ro