pokemon go

Jocul Pokemon Go s-a lansat pe 6 iulie pe iOs si Android, iar numarul de descarcari in SUA, Australia si Noua Zeelanda a depasit toate asteptarile. Oamenii se plimba "de nebuni" prin orase cautand micii monstruletii virtuali si avand parte si de aventuri neplacute uneori, de la jafuri, pana la gasirea unui cadavru. Modul in care jocul combina realitatea cu fictiunea i-a incantat pe multi si Nintendo pare sa fi dat lovitura dupa cativa ani de criza. Insa succesul este insotit de mari controverse.

 

Inca de la primul joc electronic, pe GameBoy in 1996, :pokemonii" au avut un succes urias. Acum, Pokemon Go a devenit viral si captiveaza milioane de oameni care, cu smartphone-ul in mana si cu aplicatia deschisa, se plimba prin orase pentru a gasi monstruletii si a-i pune apoi la lupta in "arene" virtuale.

Jocul are succes urias fiindca a fost bine gandit sa raspunda la preferintele celor care stau toata ziua cu "nasul" in smartphone".  Hartile virtuale sunt combinate cu lumea reala si oamenii pot vedea micii monstruleti suprapusi peste lumea reala. Cand te apropii de un pokemon camera telefonuluis e deschide si vezi micul monstru pe ecranul telefonului suprapus peste lucrurile din lumea reala. Evident ca ii poti face si poze pe care apoi le poti distribui. Jocul a creat dependenta si foarte multi au "butonat" ore in sir nauci pe strazile oraselor.

Nu este de mirare ca unii riscau sa fie loviti de masini, altii s-au impiedicat si s-au ranit, iar in SUA au existat si cazuri extreme. O fata din Wyoming a gasit un cadavru in timp ce era la vanatoare de pokemoni, iar cativa jucatori au fost atrasi intr-o zona izolata in Missouri pentru a fi apoi jefuiti. Lumea reala s-a dovedit mult mai cruda decat cea a monstruletilor.

Jocul creeaza dependenta fiindca este amuzant, are comenzi simple si combina superb realitatea cu fictiunea, multi reusind sa capteze imagini inedite cu diversi pokemoni suprapusi peste peisajele din jur.

Continuarea AICI