atac

Birourile mai multor instituţii româneşti din străinătate au fost, în ultimii doi ani, ţinta unor ameninţări cibernetice complexe, menite să sustragă informaţii, fiind folosite documente infectate, precum CV-uri, anunţuri de vânzări şi invitaţii la evenimente, a anunţat compania Bitdefender.

 

În ultimii doi ani au fost detectate numeroase încercări de atacuri cibernetice la birourile unor instituţii româneşti din străinătate, încercări menite să sustragă informaţii, susţine Bitdefender.

"Atacatorii au folosit documente infectate, precum CV-uri, anunţuri de vânzări de maşini şi invitaţii la evenimente diplomatice, trimise de pe adrese de mail aparent legitime, aparţinând unor instituţii şi persoane reale, pentru a obţine accesul neautorizat la sisteme informatice ", se arată într-un comunicat al companiei.

Ameninţarea a fost detectată în calculatoarele unor instituţii româneşti din Iran, Filipine, Rusia, Lituania, Thailanda, Vietnam şi Ungaria.

 

"Potrivit specialiştilor în securitate, atacul a fost îmbunătăţit constant pe toată perioada desfăşurării (2014- mai 2016), atacatorii adăugând noi modalităţi menite să evite soluţiile de securitate, dar şi funcţionalităţi legate de extragerea de date din sistemele vizate", se mai precizează în comunicat.

Ameninţările ar fi fost ascunse în fişiere infectate "de tip .doc şi .zip, ditribuite prin e-mail-uri aparent legitime, unele marcate ca fiind "urgente", "importante" sau care "necesită răspuns în timp foarte scurt".

Aceştia dau ca exemplu, pentru un astfel de fişier virusat, o invitaţie primită pentru a 23-a conferinţă internaţională Caspian Oil & Gas, eveniment real care a avut loc în 1-4 iunie 2016 în Baku, Azerbaidjan.

sursa: gandul.info

 

Internațional
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Atacuri cu acid în Londra

Cel puţin opt persoane au fost rănite, sâmbătă seară, în urma unor atacuri cu acid, comise în faţa unui centru comercial din Londra, informează publicaţia The Telegraph. Un individ suspectat de...