telefoan ascultate

Specialistii in securitate afirma ca tot ce le trebuie hackerilor si serviciilor de informatii pentru a iti asculta convorbirile este numarul tau de telefon.

 

Toate masurile de securitate luate de utilizatorii de smartphone-uri sunt practic inutile, potrivit lui Karsten Nohl, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in securitate din lume. Nohl a tras inca din 2014 un semnal de alarma asupra acestei probleme, care face ca toate smartphone-urile sa fie vulnerabile, iar acum a facut o demonstratie la postul de televiziune CBS.

 

El a arata cum, folosind SS7, adica serviciul care asigura interconectarea in cazul apelurilor sau SMS-urilor intre retele diferite, un hacker poate sa afle unde se afla utilizatorul telefonului, sa ii citeasca mesajele, sa ii asculte si inregistreze convorbirile. Singurul lucru de care au nevoie atacatorii este numarul de telefon al victimei.

Nohl lucreaza in momentul de fata la o analiza asupra vulnerabilitatii SS7 pentru mai multe retele internationale de telefonie mobila. El a facut demonstratia de la CBS folosind a victima telefonul congressman-ului american Ted Lieu, caruia i-a inregistrat mesajele si apelurile. Nohl sustine ca in clipa de fata utilizatorii au o singura solutie pentru a se proteja de un astfel de atac: sa-si inchida telefoanele. Potrivit Guardian, si serviciile guvernamentale, incluzand NSA, ar putea sa foloseasca in clipa de fata vulnerabilitatea SS7. 

sursa: stirileprotv.ro

 

Național
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Pericolul din spatele creditelor online

Creditarea se mută uşor, uşor în mediul online. Din faţa calculatorului românii pot obţine împrumuturi şi de 90.000 de lei în numai 15-20 minute, fără a pune piciorul într-o bancă. Analiştii le...