Departamentul de Apărare al SUA a certificat Windows 10 pentru folosirea în infrastructura proprie şi intenţionează ca până la finele anului să instaleze sistemul de operare pe mai mult de 4 milioane de calculatoare care aparţin reţelei de apărare.

 

Trecerea la sistemul de operare Windows 10 a mers bine în perioada care a trecut de la lansare, susţinută în principal de upgrade-urile gratuite pentru sistemele de operare deja existente, potrivit portalului The Verge. În timp ce peste 200 de milioane de dispozitive (inclusiv console Xbox One) rulează Windows 10 după numai şase luni, în sectorul companii/educaţie numărul acestora este de numai 22 de milioane.

Marile companii aşteaptă de obicei mai multe luni sau chiar ani înainte de a instala cea mai recentă versiune de Windows, în mare măsură din cauza complexităţii procesului de a trece la noul sistem de operare mii de dispozitive şi aplicaţiile interne.

 

Microsoft vrea trecerea clienţilor-companii la Windows 10 cât mai curând posibil, iar acest proces a primit un impuls semnificativ din partea Departamentului Apărării, scrie The Verge.

"Departamentul Apărării, dacă ar fi o companie, ar fi una dintre cele mai mari, întinsă în toată lumea, şi nu ar trece la Windows 10 dacă nu l-ar considera stabil, sigur sau dacă ar crede că reprezintă o dificultate din perspectiva pregătirii (personalului, n.r.)", a declarat Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy.

De asemenea, Departamentul Apărării a certificat şi dispozitivele Surface ale Microsoft şi ar putea opta pentru utilizarea acestora, însă nu a dezvăluit încă planuri în acest sens.

 

sursa: mediafax.ro