5 moduri de a combate simptomele alergice cauzate de animalele de companie

0
aspirator karcher

Nimeni nu vrea să renunțe la un animal de companie iubit din cauza alergiilor; cu toate acestea, după ce ați terminat de citit acest articol, este posibil să nu fie necesar.

Nas care curge, dureri în gât și strănut, ca să nu mai vorbim de tuse, mâncărimi la ochi și respirație șuierătoare. Deși acestea nu sunt câteva dintre lucrurile noastre preferate, animalele noastre de companie sunt. Tocmai de aceea, a renunța la ele din cauza alergiilor la animale de companie nu este o opțiune, atunci când vine vorba de membrii noștri de familie cu blană.

Din fericire, există alte câteva opțiuni pentru a combate alergiile, care nu necesită căutarea unei case noi pentru prietenul dvs. cu patru picioare. Iată 5 modalități prin care puteți combate simptomele alergiilor legate de animalele de companie.

1. Cumpărați un purificator de aer HEPA

Cunoscut oficial sub numele de filtre de aer cu particule de înaltă eficiență, purificatoarele de aer HEPA elimină 99,97% din particule din aerul care trece prin ele. Pentru a se califica drept un purificator de aer HEPA adevărat, unitatea trebuie să fie capabilă să prindă particule cu dimensiunea de 0,3 microni. Acesta este cu ușurință cel mai bun mod de a vă purifica aerul interior de părul de animale de companie pe care îl lasă membrii familiei cu blană.

Majoritatea purificatoarelor de aer HEPA sunt portabile, permițându-vă să le mutați dintr-o cameră în alta. Unele pot avea forme drăguțe, cum ar fi de pinguini sau rechini pentru camerele copiilor, sau pot fi pătrate și compacte, făcându-le unități ideale pentru economisirea spațiului.

2. Spălați totul frecvent

Spălarea corpului, a hainelor și a lenjeriei este o altă tactică obișnuită, atunci când vine vorba de a combate alergenii de la animale de companie. Adevărul este că nu blana sau părul sunt cele la care sunteți alergic, ci proteina din mătreață. Și, deoarece proteina este atât de mică, poate fi găsită în aproape tot ceea ce se află în mediul în care trăiește animalul dvs. de companie, inclusiv plutind în aer.

Spălându-vă frecvent mâinile, hainele, lenjeria, așternutul și perdelele, veți reduce cantitatea totală de alergeni din mediul dvs. În plus față de spălarea frecventă, luați în considerare utilizarea huselor pe mobilier și paturi, deoarece acestea pot ajuta la reducerea cantității de alergeni care se colectează în aceste zone.

3. Curățați-vă casa în mod regulat

O prelungire a sfatului anterior, curățarea regulată a tuturor lucrurilor din casa dvs. va contribui la reducerea acumulării de mătreață a animalelor de casă și a altor potențiali alergeni. De asemenea, este înțelept să reduceți cantitatea de dezordine din casa dvs. Procedând astfel, veți limita locurile de acumulare a mătreții și a altor alergeni.

Aspirarea frecventă cu un aspirator cu filtrare HEPA poate ajuta la îndepărtarea prafului, polenului, alergenilor și a altor particule mici din aer, mai degrabă decât împrăștierea acestora, așa cum pot face alte aspiratoare existente în piață. În plus, luați în considerare șamponarea covoarelor, curățarea cu abur a podelelor, spălarea tuturor mochetelor, ștergerea pereților și a rafturilor pentru cărți de praf. De asemenea, ajută și schimbarea regulată a filtrelor din unitățile de aer condiționat, purificatoarele de aer și cuptoarele.

4. Creați o zonă fără animale de companie

Deși a dormi cu animalul dvs. de companie vă poate face să vă simțiți confortabil și în siguranță, acest lucru vă poate face nopțile destul de dificile. În schimb, transformați-vă dormitorul într-o zonă fără animale de companie, pentru a crea un sanctuar cu nivel scăzut de alergeni. De asemenea, puteți îmbunătăți proprietățile de combatere a alergenilor din cameră alegând un așternut hipoalergenic conceput pentru a bloca alergenii și / sau pentru a rezista la spălarea frecventă. De exemplu, o husă de saltea cu o dimensiune a porilor de 2,8 microni poate bloca mătreața animalelor de companie și vă poate proteja salteaua.

5. Alegeți-vă animalele de companie pe baza alergiilor

Deși mai multe persoane sunt alergice la pisici decât orice alte animale de companie de casă, toate animalele cu sânge cald pot provoca alergii. Câinii, păsările, hamsterii și cobaiii pot fi declanșatori; în ciuda a ceea ce ați auzit despre faptul că câinii și pisicile fără păr nu provoacă alergii, acest lucru nu este în totalitate adevărat.

Amintiți-vă, proteinele din celulele vechi ale pielii, saliva și urina sunt cele care provoacă alergii, nu părul sau blana. O modalitate de a testa alergiile copilului dvs. este să-i lăsați să se joace cu o anumită rasă timp de aproximativ o oră, de mai multe ori pe lună. Asigurați-vă că aveți la îndemână antihistaminice sau alte medicamente recomandate de medic, în cazul în care copilul dumneavoastră are o reacție puternică.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău