Ai șters din greșeală date importante din calculator? Iată cum le poți recupera în câțiva pași

Câți dintre voi nu s-au trezit, cel puțin o dată în viață, în situația de a pierde fotografii cu familia, fișiere text sau documente importante pentru că, din greșeală, au apăsat SHIFT+DELETE? Ei bine, am pățit-o și eu, încercând să fac curat pe desktop-ul laptopului de la birou. Din fericire, am găsit soluția și am reușit, în câțiva pași, să readuc datele importante la locul lor.

Lucrez cu foarte multe documente și foarte multe fotografii în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care desktop-ul meu are, în permanență, peste 100 de foldere, fotografii, documente și alte fișiere.

Cam o dată pe săptămână vine vremea în care trebuie să eliberez spațiul de lucru pentru că, altfel, mă ia durerea de cap 😊. Așa s-a întâmplat și recent, când am șters vreo de 300 de fișiere de pe desktop.

Obișnuința mea e să șterg cu SHIFT+DELETE pentru că, altfel, fișierele se duc în Recycle Bin. Dar ce te faci când printre sutele de fișiere se află și documente pe care nu le-ai finalizat sau fotografii din weekend cu familia?

Am început să caut pe net soluții gratuite de recuperare a datelor.

Primele rezultate n-au fost deloc promițătoare. Practic, erau anunțuri Google și m-am trezit cu niște programe care mai de care mai ciudate și întortocheate.

Niciunul dintre ele nu făcea ceea ce spunea. N-am găsit fișierele lipsă sub nicio formă. Ba mai mult, ca să le pot căuta în continuare, îmi cerea variantă plătită.

Într-un final, am găsit EaseUS Data Recovery, o aplicație simplă, care poate recupera date în peste 100 de scenarii posibile.

Am instalat-o foarte ușor, în doar câteva click-uri, și am rulat-o.

Primul pas: Selectezi discul pe care ai avut datele șterse

Al doilea pas: Selectezi locația din care ai șters datele. În cazul meu Desktop

Al treilea pas: Selectezi fișierul pe care l-ai șters și pe care programul l-a găsit deja.

Al patrulea pas: Selectezi locația în care vrei să salvezi fișierul recuperat. Este indicat să folosești un stick USB.

Al cincilea pas: Găsești documentul în locația specificată!

Aplicația este foarte utilă și am păstrat-o. EaseUS Software are programe mult mai multe și mult mai complexe, printre care și o aplicație de management al discurilor pentru Windows 10.

(P)

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău