82452194_2892232814174420_371786559713705984_o_9d3e5.png

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra riscului la care se supun cei care deschid e-mail-uri ce conțin mesaje în care se cere efectuarea unei plăți sau transmiterea unei cereri de ofertă.

Comunicatul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică:

Atenție mare la sursa e-mail-urilor primite, în special cele care conțin mesaje în care vi se cere efectuarea unei plăți sau transmiterea unei cereri de ofertă!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- În ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente în care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputația unor instituții publice sau companii private din România, pentru a transmite e-mail-uri cu conținut malițios.

- Scopul principal este distribuirea unor atașamente malițioase, cu capabilități de #ransomware și #spyware, pe care utilizatorul să le acceseze din curiozitate, în încercarea de a afla mai multe informații.

- În mesajele primite se cere efectuarea unei plăți sau chiar înaintarea unei cerere de ofertă. Curioșii care vor să afle mai multe despre situație și descarcă, apoi execută fișierul atașat, sunt în pericol de a se infecta cu #malware.

- Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazurile în care vi se pare ceva suspect, textul este incorect gramatical sau deține greșeli de transcriere! Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative, nu ezitați să raportați problema la CERT-RO (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

- Pentru mai multe sfaturi despre cum puteți evita astfel de situații, vă recomandăm infografic-ul de pe site-ul CERT-RO, referitor la cele mai întâlnite fraude din online: https://cert.ro/vezi/document/cyber-scam-pliant-ecsm-2018

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg