Ce se întâmplă cu contul de Facebook al unei persoane după ce moare

0
fb-hero-image-001_76834.jpeg

fb-hero-image-001_76834.jpeg

Conform unui studiu al Universității Oxford, peste 50 de ani, numărul conturilor de Facebook ale persoanelor decedate va fi mai mare decât cel al utilizatorilor activi.

Dacă utilizatorii nu desemnează pe cineva care să se ocupe de conturile lor în caz de deces şi dacă familia şi apropiaţii nu îşi asumă acest lucru şi nu iau măsuri, profilurile şi conturile rămân active.

Facebook: Contul poate fi şters sau transformat într-o pagină memorială

Pe pagina “centrului de ajutor” a Facebook sunt expuşi toţi paşii pe care trebuie să îi urmeze un utilizator care îşi doreşte ca în caz de deces profilul său să fie şters sau transformat într-o pagină memorială. Acest lucru este posibil doar dacă desemnezi un responsabil care să facă asta, sau poate fi şters dacă familia sau apropiaţii trimit o solicitare către Facebook şi demonstrează apoi prin documente (certificat de deces) că persoana persoana care deţine profilul este decedată.

Iată câteva detalii despre toate aceste proceduri, aşa cum sunt ele descrise de Facebook:

“Poți fie să desemnezi un contact de moștenire care să aibă grijă de contul memorial, fie să ți se șteargă definitiv contul de pe Facebook. Dacă nu vrei să-ți fie contul șters definitiv, acesta va fi transformat în cont memorial dacă celor de la Facebook li s-a adus la cunoștință decesul titularului de cont.

Conturile memoriale sunt un spațiu în care prietenii și familia se pot întruni pentru a împărtăși amintiri despre persoanele care au decedat. Conturile memoriale au următoarele caracteristici esențiale:

  • cuvintele In memoriam vor apărea lângă numele persoanei în profil;
  • în funcție de setările de confidențialitate ale contului, prietenii pot distribui amintiri în cronologia memorială;
  • conținutul pe care l-a distribuit persoana respectivă (de exemplu, fotografii, postări) rămâne pe Facebook și este vizibil pe Facebook pentru audiența pentru care a fost distribuit;
  • profilurile memoriale nu apar în spații publice, cum ar fi sugestiile din secțiunea „Poate îi cunoști”, în reclame sau în notificări despre aniversări;
  • nimeni nu se poate conecta la un cont memorial;
  • conturile care nu au un contact de moștenire nu pot fi modificate;
  • paginile cu administrator unic al cărui cont transformat în cont memorial vor fi șterse de pe Facebook dacă reţeaua de socializare primeşte o cerere validă în acest sens. Citește articolul integral pe hotnews.ro
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău