fbpx

Jmg9NDQwJmhhc2g9ODZmZGRlNTdkYTgzNzZjMjYwNWYxNWMxOTUxOWI1NGU.thumb_fe065.jpg

Jurnalistul Lucian Mîndruță a făcut, astăzi, o analiză a celor mai recente știri false cu privire la cazul Sorinei, fetița adoptată de la Baia de Aramă, în jurul căreia s-a iscat o adevărată revoltă națională.

”Nu știu dacă știați, dar Sorina are grupa de sânge Bombay. De unde am aflat? De la această postare (ștearsă acum, dar distribuită în delir de diverși cetățeni pe grupuri și prin comentarii).”, spune Lucian Mîndruță despre o știre falsă care a circulat în această dimineață pe rețelele de socializare și care spunea că Sorina a fost adoptată de familia de români din SUA pentru că ar avea o grupă de sânge rară.

Jurnalistul explică și care este scopul acestui tip de dezinformare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Ce legătură are grupa de sânge cu povestea de la Baia?

Are. Grupa de sânge și transplantul de organe sunt elementele explozive, adăugate în mix-ul de social media pentru ca mămăligă să sară în aer. E un apel la spaimele noastre cele mai adânci. Sânge. Furt de organe. Teroare.

Sunt false, firește, dar lumea le crede, căci stomacul se strânge mai repede decât se îndoiește creierul.

Le crede pentru că sunt create special, de oameni care știu tainele sufletului uman: cum să-l scoți din amorțire, cum să-l sperii și cum să-l faci să dea mai departe”

Citește analiza completă pe Digi24.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale