Jmg9NDQwJmhhc2g9ODZmZGRlNTdkYTgzNzZjMjYwNWYxNWMxOTUxOWI1NGU.thumb_fe065.jpg

Jurnalistul Lucian Mîndruță a făcut, astăzi, o analiză a celor mai recente știri false cu privire la cazul Sorinei, fetița adoptată de la Baia de Aramă, în jurul căreia s-a iscat o adevărată revoltă națională.

”Nu știu dacă știați, dar Sorina are grupa de sânge Bombay. De unde am aflat? De la această postare (ștearsă acum, dar distribuită în delir de diverși cetățeni pe grupuri și prin comentarii).”, spune Lucian Mîndruță despre o știre falsă care a circulat în această dimineață pe rețelele de socializare și care spunea că Sorina a fost adoptată de familia de români din SUA pentru că ar avea o grupă de sânge rară.

Jurnalistul explică și care este scopul acestui tip de dezinformare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Ce legătură are grupa de sânge cu povestea de la Baia?

Are. Grupa de sânge și transplantul de organe sunt elementele explozive, adăugate în mix-ul de social media pentru ca mămăligă să sară în aer. E un apel la spaimele noastre cele mai adânci. Sânge. Furt de organe. Teroare.

Sunt false, firește, dar lumea le crede, căci stomacul se strânge mai repede decât se îndoiește creierul.

Le crede pentru că sunt create special, de oameni care știu tainele sufletului uman: cum să-l scoți din amorțire, cum să-l sperii și cum să-l faci să dea mai departe”

Citește analiza completă pe Digi24.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg