Screenshot_12.png

Într-o lume în care codul este prezent în aproape toate lucrurile, de la banalul espressor de la serviciu până la supercomputerele care gestionează cantități enorme de informații despre utilizatorii unei rețele sociale, programarea a devenit o meserie extrem de căutată în România.

Dar ce te faci atunci când ai trecut deja de o vârstă, ai lucrat ceva ani în alt domeniu și nu ai experiența necesară pentru a-ți schimba meseria. Ei bine, iată că un tânăr originar din Ploiești s-a gândit la asta și a produs un curs complet de programare pentru care doresc să se convertească profesional.

Este vorba de Ion Cosmin Grigore, un tânăr de doar 28 de ani, pe care unii dintre voi au avut ocazia să-l urmărească într-o scurtă intervenție la celebra emisiune iLikeIT de la PROTV la începutul lunii martie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

50930165_403954267042950_1235872063420366848_n.jpg

Cosmin a reușit să conceapă un curs complet online, cu parte video, parte de lectură și chiar și teste, pe care l-a încărcat pe renumita platformă de e-learning Udemy. Acesta ne-a explicat și cum a luat decizia de a concepe un curs pentru non programatori.

”Până în anul 2 de facultate n-aș putea spune că știam programare, deoarece învățam mai mult mecanic și o făceam doar pentru a trece testele/examenele.

Deși îmi plăcea ideea de a programa, nu puteam face legătura între ceea ce mi se preda și toate aplicațiile pe care le vedeam/utilizam zi de zi.

În anul 2 de facultate am început să aplic la diferite joburi din domeniu, iar în vara aceluiași an am început să lucrez pe un post de internship, unde pot spune că acolo am învățat efectiv ce înseamnă programarea într-o companie, ce tehnologii se folosesc, cum se folosesc și ce înseamnă un mod de lucru organizat.

Astfel, am organizat acest curs în același mod, folosind aceleași tehnologii și tehnici pe care le-am învățat eu atunci și pe care le-am tot folosit de-a lungul anilor, astfel încât să le ofer și celorlalți șansa să pornească pe același drum pe care am început și eu”, ne-a povestit Cosmin Grigore, autorul cursului care are deja 588 de cursanți și un rating de 4,6 pe Udemy.com.

Partea interesantă a cursului e că, spre deosebire de alte tutoriale, Cosmin a creat o aplicație funcțională de la ZERO.

”Atunci când vrei să înveți programare, te lovești de foarte multe tehnologii și tehnici și deși sunt foarte multe tutoriale online despre fiecare în parte, cu siguranță, cuiva, care este la început de drum, îi este foarte greu să le îmbine astfel încât să poată realiza o aplicație software.

Așa că m-am gândit ca în curs să facem o aplicație de la 0, să explic ce facem la fiecare pas și de ce o facem (incluzând partea de instalare), fără să intru în detalii foarte mult.

Arăt doar ce este necesar, astfel încât după terminarea cursului să aibă deja o direcție în minte, sa poată învăța pe cont propriu acele lucruri prin care pot îmbunătăți o aplicație de genul.

De asemenea, l-am făcut online, astfel încât sa pot rezolva o problema pe care o avem aproape toți: timpul :). Astfel ei se pot uita cât vor, când vor și de câte ori vor la curs.”, povestește Cosmin.

Cursul intitulat ”From A Non Programmer To Full Stack .NET Developer” de pe udemy.com este destinat oricărei persoane, indiferent dacă a mai făcut programare sau nu până acum, pentru că totul este explicat într-o manieră foarte simplă, astfel încât studentul să fie capabil să construiască o aplicație plecând de la zero. 

Acesta poate fi cumpărat la doar $10.99 de către cititorii Observatorulph.ro, cu o reducere de 90%, de AICI

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg