fbpx

Android-taxa-Google-Play-Store-1170x658.jpg

O aplicaţie aplicație populară de VPN disponibilă pentru Android, care promite că ne oferă intimitate în timp ce navigăm în mediul online, ne poate fura lista de contacte, documentele de pe telefon şi ne înregistrează locaţia GPS şi toate convorbirile telefonice.

Deja, 50 de milioane de utilizatori au fost păcăliţi. Aplicaţia a fost infectată cu cel mai puternic virus rusesc. Singurul semn care trădează prezenţa virusului este scăderea rapidă a bateriei telefonului mobil, spun specialiştii.

”În momentul de faţă am instalat aplicaţia şi este imposibil să facem diferenţa între aplicaţia legitimă şi cea infectată. În tot acest timp aplicaţia poate fura pozele de pe telefon, poate înregistra apelurile telefonice, inclusiv locaţia GPS de pe telefonul mobil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Toate informaţiile fiind transmise către atacator.”, susține Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică, pentru Digi24.ro.

Aplicația infectată se numește Psiphon și poate fi folosită pentru accesarea unor pagini de internet cenzurate sau blocate. Acesta a fost descărcată din Play Store de 50 milioane de ori și are peste un milion de evaluări, majoritatea pozitive.

În ţara noastră, peste 5.000 de români o folosesc şi ar putea avea datele personale în pericol. Specialiştii spun că acest tip de ameninţare se numără printre cele mai puternice. Putem scăpa de ea doar dacă ştergem complet aplicaţia. 

Aplicaţia are şi o variantă sigură, fără virus, dar trebuie descărcată neapărat din magazinele oficiale. Pentru cei care o descarcă din magazinele neoficiale, experţii spun că este absolut necesar să instaleze un antivirus actualizat.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale