SEC_44899620-6ae6.jpg

Site-urile pentru adulți nu vor mai permite accesul minorilor, începând din luna aprilie a anului viitor. Măsura a fost deja implementată prin lege. Utilizatorii care vor dori să acceseze conținutul pentru adulți vor fi nevoiți să facă dovada faptului că au peste 18 ani, furnizând o copie a unei cărți de identitate. 

Măsura a fost decisă la nivelul parlamentului britanic și, pentru moment, operează la nivelul societăților care oferă conținut xxx înregistrate în UK.

Inițial, măsura a fost adoptată de legislativul britanic ca parte a legilor Digital Economy Act anul trecut, dar Asociația Criticilor de film a avut nevoie de timp pentru a aduce amendamente.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru e verifica utilizatorii că au peste 18 ani, un nume și o adresă nu este suficientă, ci va fi nevoie de o copie a buletinului, a permisului de conducere sau a cardului bancar.

Userii care vor accesa conținutul pentru adulți vor putea intra pe pagină după apăsarea butonului de verificare, care-i va trimite către site-urile de verificare a vârstei, unde se vor putea înscrie sau, fiind deja înscriși, sesiunea va fi validată.

Site-urile care nu se supun regulilor vor fi banate de companiile de telecom. 

sursa: metro.uk


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Vineri, 11 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Ce vor păți șoferii care fac live la volan 

Noul Cod Rutier prevede amenzi dure pentru şoferii care fac live la volan. Modificarea importantă şi care ar putea salva multe vieţi este prevăzută de un proiect de lege publicat de Ministerul de...