fbpx

facebook-logo.jpg

Gigantul Facebook schimbă regulile jocului pentru paginile utilizatorilor săi. Pentru a preveni propaganda și fenomenul fake-news, rețeaua de socializare a anunțat recent că va publica anumite date privind administratorii paginilor de Facebook.

”Ca urmare a efortului continuu depus de Facebook pentru a spori transparența Paginilor, persoanele care vizitează Pagini vor începe să vadă informații suplimentare, inclusiv locațiile principale din care sunt administrate Paginile.

Vom afișa locațiile principale ale persoanelor indiferent de rolul lor actual în Pagină. Aici pot fi incluse agenții, promotori, marketeri de pe rețele de socializare sau orice altă persoană cu care poate lucra Pagina ta, indiferent de nivelul de activitate al persoanei respective în Pagină.

Actualizarea permanentă a persoanelor care-ți administrează Pagina este o recomandare fermă a noastră, este mesajul transmis administratorilor de pagini Facebook din întreaga lume.

Astfel, secţiunea Informaţiile Paginii conţine de acum detalii de la Facebook despre activităţile din Pagină şi persoanele care o administrează. Aceste detalii despre Pagină vor fi afişate pe toate Paginile pe care le administrezi.

Persoanele care vizitează Pagina vor vedea: istoricul Paginii, data la care a fost creată Pagina, schimbările anterioare de nume ale Paginii precum și îmbinări cu alte Pagini. În felul acesta, vom cu știi cu ușurință dacă o pagină a fost creată pentru a strânge like-uri iar apoi transformată într-un instrument de diseminare a informațiilor false, a propagandei sau a altor activități rău intenționate.

Din păcate, potrivit reprezentanților Facebook, vor fi afişate doar îmbinările de Pagini care s-au realizat după data de 6 septembrie 2018.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg