facebook-logo.jpg

Gigantul Facebook schimbă regulile jocului pentru paginile utilizatorilor săi. Pentru a preveni propaganda și fenomenul fake-news, rețeaua de socializare a anunțat recent că va publica anumite date privind administratorii paginilor de Facebook.

”Ca urmare a efortului continuu depus de Facebook pentru a spori transparența Paginilor, persoanele care vizitează Pagini vor începe să vadă informații suplimentare, inclusiv locațiile principale din care sunt administrate Paginile.

Vom afișa locațiile principale ale persoanelor indiferent de rolul lor actual în Pagină. Aici pot fi incluse agenții, promotori, marketeri de pe rețele de socializare sau orice altă persoană cu care poate lucra Pagina ta, indiferent de nivelul de activitate al persoanei respective în Pagină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Actualizarea permanentă a persoanelor care-ți administrează Pagina este o recomandare fermă a noastră, este mesajul transmis administratorilor de pagini Facebook din întreaga lume.

Astfel, secţiunea Informaţiile Paginii conţine de acum detalii de la Facebook despre activităţile din Pagină şi persoanele care o administrează. Aceste detalii despre Pagină vor fi afişate pe toate Paginile pe care le administrezi.

Persoanele care vizitează Pagina vor vedea: istoricul Paginii, data la care a fost creată Pagina, schimbările anterioare de nume ale Paginii precum și îmbinări cu alte Pagini. În felul acesta, vom cu știi cu ușurință dacă o pagină a fost creată pentru a strânge like-uri iar apoi transformată într-un instrument de diseminare a informațiilor false, a propagandei sau a altor activități rău intenționate.

Din păcate, potrivit reprezentanților Facebook, vor fi afişate doar îmbinările de Pagini care s-au realizat după data de 6 septembrie 2018.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

IT&C
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Instagram introduce o funcție nouă: mesajul vocal

Rețeaua socială deținută de Facebook oferă utilizatorilor posibilitatea să comunice și vocal prin intermediul serviciului intern de chat. Utilizatorii care, în locul numeroaselor aplicații de chat...