instagram-voce-1170x658.jpg

În cazul în care ai o afinitate pentru Instagram, dar vederea nu mai ajută la fel de mult ca în tinerețe, o nouă actualizare îți va îmbunătății semnificativ experiența de pe platformă.

Potrivit Playtech.ro, în ultimele zile, oficialii Instagram au anunțat o serie de îmbunătățiri menite să facă viața online mai ușoară pentru persoanele cu diverse afecțiuni de vedere.

Ideea din spate a fost de a găsi o cale facilă pentru a se bucura de rețeaua socială măcar o parte dintre cei 285 de milioane de oameni de pe pământ cu o formă mai gravă sau mai puțin gravă de orbire.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Noua versiune de Instagram include texte alternative generate automat pentru fotografiile din Feed, Profile și Explore. Respectivele descrieri îți sunt citite de un asistent virtual după ce au fost create de o inteligență artificială printr-un mecanism avansat de recunoaștere a obiectelor.

Din acel moment, fiecare swipe al tău prin aplicație se va reflecta într-o lectură automatizată a conținutului care ți se perindă prin fața ochilor. 

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

IT&C
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Instagram introduce o funcție nouă: mesajul vocal

Rețeaua socială deținută de Facebook oferă utilizatorilor posibilitatea să comunice și vocal prin intermediul serviciului intern de chat. Utilizatorii care, în locul numeroaselor aplicații de chat...