Cu toții ne-am dori ca România să fie inclusă pe lista țărilor în care apar premierele Netflix, însă de multe ori acest lucru nu se întâmplă. Există, însă, o soluție. VPN-urile nu sunt utile doar pentru a-ți securiza conexiunea atunci când folosești o rețea Wi-Fi public, dar și pentru a dobândi acces la conținut care în mod normal nu poate fi accesat din regiunea ta.

Cei de la Comparitech au testat 59 de furnizori VPN pentru 30 de versiuni Netflix, inclusiv cea din România, pe sisteme desktop, iOS și Android.

În urma a peste 5000 de teste s-a constat că 76% dintre VPN-urile testate nu vor funcționa pentru a acesa bibilioteca Netflix din România. Dacă ești interesat de filmele din SUA atunci te poți bucura deoarece  73% dintre VPN-urile testate vor debloca biblioteca de titluri Netflix din SUA.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

VPN-ul care a deblocat Netflix în toate țările și pe toate platformele (desktop, iOS, Android) este NordVPN. Pe locul doi s-a clasat SurfShack ce a reușit să deblocheze conținutul în 28 de țări din cele 30. Locul trei este ocupat de PrivateVPN, cu deblocări în 20 de țări pe toate platformele.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Dintre toate bibliotecile Netflix, cea din SUA este cea mai dorită și cea pe care cele mai multe servicii de VPN o pot debloca (43 din cele 59 testate). În România, doar 14 din VPN-urile testate au trecut de firewall-ul Netflix pentru țara noastră.

Sursa: Playtech.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.