Cristian-Bodnar-860x571.jpg

Un student român a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică. Tânărul a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în acest domeniu.

Cristian Bodnar a absolvit Universitatea Manchester, din Marea Britanie, are 21 de ani și s-a născut în Bistrița.

Premiul a fost câștigat în baza proiectului „De la text la sinteza imaginii. Folosind rețele generative adversariale”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cristian a explicat printr-o modalitate simplă în ce constă programul său: îi spui programului o sintagmă simplă precum ”floare roșie”, iar programul va desena floarea roșie așa cum este imaginată de persoana care a dat comanda.

Competiția a fost una stânsă, deoarce au participat este 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii, iar fiecare categorie a fost jurizată de un grup de oameni de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale.

De altfel, Cristian Bodnar a fost premiat și în cadrul unui summit din Dublin, la care au participat câștigători ai Premiului Nobel, astronauți de la NASA și cercetători.

sursa: Positive News Romania


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.