fbpx

samsung-1170x658.jpg

Samsung lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care va permite să acționezi televizorul doar cu mintea. Creierul devine, astfel, telecomanda, dar este destinată persoanelor cu dizabilități motorii.

Samsung și o echipă de cercetători elvețieni de la Centrul de Neuroproteze al Școlii Federale Politehnice din Lausanne (abreviat EPFL, în franceză), lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care ar putea ajuta persoanele cu dizabilități motorii.

Samsung vrea să creeze un televizor smart capabil să poată fi acționat doar cu semnalele transmise de creier, nefiind necesară vreo mișcare din partea utilizatorului.

Compania sud-coreeană a prezentat deja al doilea prototip al unui astfel de TV, la o conferință științifică din San Francisco (SUA).

Sursa: Playtech.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

IT&C
  • Miercuri, 20 Februarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Cât va costa Samsung Galaxy S10+

Astăzi va avea loc prezentarea oficială a lui Samsung Galaxy S10  şi a modelelor sale derivate, dar deja știm destule detalii importante despre cele trei dispozitive. Preţul acestor dispozitive este...