samsung-1170x658.jpg

Samsung lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care va permite să acționezi televizorul doar cu mintea. Creierul devine, astfel, telecomanda, dar este destinată persoanelor cu dizabilități motorii.

Samsung și o echipă de cercetători elvețieni de la Centrul de Neuroproteze al Școlii Federale Politehnice din Lausanne (abreviat EPFL, în franceză), lucrează la dezvoltarea unei tehnologii care ar putea ajuta persoanele cu dizabilități motorii.

Samsung vrea să creeze un televizor smart capabil să poată fi acționat doar cu semnalele transmise de creier, nefiind necesară vreo mișcare din partea utilizatorului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Compania sud-coreeană a prezentat deja al doilea prototip al unui astfel de TV, la o conferință științifică din San Francisco (SUA).

Sursa: Playtech.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

IT&C
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Samsung a prezentat primul smartphone cu gaură în ecran

Samsung a prezentat Galaxy A8s, un smartphone ce are rolul de a exemplifica schimbările de design pe care dispozitivele mobile le vor aduce anul viitor. Galaxy A8s se remarcă prim gaura creată în...