fbpx

inteligență-artificială-roboți-știri-1170x649.jpg

Agenția de presă Xinhua care operează în subordinea statului chinez s-a lăudat de curând cu noua echipă de reporteri. Este vorba de două personaje noi care nu sunt în carne și oase. În schimb, sunt două entități de inteligență artificială care se află în spatele unor personaje computerizate – CGI.

Cei doi reporteri noi au sarcini separate. Primul este vorbitor de engleză, iar al doilea îți va prezența știrile în chineză.

Pentru a facilita tranziția de la prezentatori adevărați la unii virtuali, reporterii au fost modelați 3D după doi reporteri adevărați ai agenției Xinhua.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe lângă similaritățile vizuale, vocea, expresiile faciale și mișcările gurii sunt sintetizate și animate cu ajutorul unor rețele neurale avansate și a unor algoritmi de ”deep learning”.

Conform publicației South China Morning Post, prezentatorii nu au ajuns direct ”pe sticlă”, dar îi găsești în aplicațiile de mobil ale Xinhua, în engleză și chineză, pe pagina web de streaming a agenției de presă și pe canalul oficial de WeChat. 

Sursa: Playtech.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Ciprian Pap
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg