inteligență-artificială-roboți-știri-1170x649.jpg

Agenția de presă Xinhua care operează în subordinea statului chinez s-a lăudat de curând cu noua echipă de reporteri. Este vorba de două personaje noi care nu sunt în carne și oase. În schimb, sunt două entități de inteligență artificială care se află în spatele unor personaje computerizate – CGI.

Cei doi reporteri noi au sarcini separate. Primul este vorbitor de engleză, iar al doilea îți va prezența știrile în chineză.

Pentru a facilita tranziția de la prezentatori adevărați la unii virtuali, reporterii au fost modelați 3D după doi reporteri adevărați ai agenției Xinhua.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe lângă similaritățile vizuale, vocea, expresiile faciale și mișcările gurii sunt sintetizate și animate cu ajutorul unor rețele neurale avansate și a unor algoritmi de ”deep learning”.

Conform publicației South China Morning Post, prezentatorii nu au ajuns direct ”pe sticlă”, dar îi găsești în aplicațiile de mobil ale Xinhua, în engleză și chineză, pe pagina web de streaming a agenției de presă și pe canalul oficial de WeChat. 

Sursa: Playtech.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.