fbpx

4457692320652074368769664051945552332455936n

Centru Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează asupra unei noi campanii de phishing pe rețeaua de socializare Facebook. 

Potrivit specialiștilor, în ultimele zile, din ce în ce mai mulți utilizatori români ai rețelei Facebook primesc notificări că au fost etichetați în anumite postări ale prietenilor. Acestea fac referire la unele accidente grave pe care cunoscuții le-ar fi suferit. Într-un final, utilizatorii ajung să dea click pe o pagină intitulată Facebook Security Team, unde li se cere să-și reintroducă datele de logare la Facebook pentru a putea vedea conținutul.

„Pentru mai multe detalii, aceștora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecționată către o pagină web unde care ar trebui să-și introducă username-ul și parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident.

Așa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituind-ul domeniul afișat, care nu este facebook.com.

Evitați accesarea unor astfel de link-uri și nu furnizați date, până nu verificați sursa de unde a venit o astfel de cerere.”, susțin reprezentanții CERT-RO.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg