1_UWNzlrYrJi-v6QHx0yLv7g.png

Fiţi precauţi! Hackerii vă pot sparge şi prelua aplicaţia WhatsApp, pe baza unor vulnerabilităţi ale unor operatori de telefonie.

Este avertismentul dat de specialiştii în securitate cibernetică din Israel şi confirmat de experţi de la noi. WhatsApp este considerată de experţi cea mai sigură aplicaţie de comunicare pentru că are datele criptate. Chiar şi aşa, infractorii se folosesc de fapt de căsuţa de mesagerie vocală, care nu este suficient securizată.

Paşii pe care hackerii îi fac să intre contul pe WhatsApp al altei persoane, de pe un alt telefon, nu sunt complicaţi. Sunteţi în pericol dacă aveţi mesageria vocală la telefon activată şi un cod PIN uşor de ghicit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Liviu Arsene, specialist securitate cibernetică: “Este un pericol real, în schimb vulnerabilitatea nu se află în aplicaţie, ci mai mult atacatorii exploatează modul în care operatorul de telefonie mobilă este folosit în procesul de autentificare.”

Citește continuarea pe Știrile Pro TV


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.