wireless_network_internet_of_things_iot_thinkstock_853701554-100739367-large.jpg

Funcționarea unor domenii de internet, în special din domeniul .com ar putea avea probleme în următoarele 48 de ore ca urmare a unei majore schimbări în algoritmii de securitate, începută dimineață la 7.00, ora Romaniei. Este prima schimbare de acest fel pe care ICANN, organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet o face în ultimii 8 ani.

ICANN - Internet Corporation of Assigned Names and Numbers a anunțat, încă din septembrie 2018, că va pune în mișcare planurile sale de a schimba cheia de criptare cu care sunt securizate domeniile de bază din internetul global pe 11 octombrie 2018 la ora 16. 00 UTC - adică 12 octombrie 2018, ora 7.00 dimineața, în Romania.

Consiliul de administrație al ICANN a aprobat planurile pentru prima schimbare majoră a cheii criptografice de securizare pentru registrul global al domeniilor de internet (DNS) la întâlnirea din 16 septembrie 2018 în Belgia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primul algoritm de criptare pentru domeniile de bază din internet, cum este domeniul .com, cel mai utilizat la nivel global a fost implementat în 2010.

"Este o mișcare importantă, în concordanță cu misiunea ICANN, care trebuie să asigure un DNS sigur, stabil și rezistent", a afirmat președintele Consiliului ICANN, Cherine Chalaby.

"Nu există nicio modalitate de a ne asigura în totalitate că fiecare operator de rețea va avea configurarile corect rezolvate dar, dacă lucrurile merg așa cum era anticipat, ne așteptăm ca marea majoritate să aibă acces la domeniul de bază".

Oficialii ICANN au avertizat însă că unii utilizatori de Internet ar putea fi afectați dacă operatorii de rețea sau furnizorii lor de servicii de Internet (ISP) nu au pregătit aplicarea noilor măsuri de securitate, adică un set de protocoale de securitate utilizate pentru a asigura că informațiile DNS nu sunt corupte accidental sau rău-intenționat.

sursa: gadgets.com


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Marți, 16 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Simona Halep s-a retras din turneul de la Moscova

Simona Halep nu va mai juca în turneul de la Moscova. Ea s-a retras din motive medicale. Halep a făcut deplasarea la Moscova, unde urma să o întâlnească mâine pe rusoaiaca Anastasia Pavlyuchenkova (40...

Național
  • Luni, 15 Octombrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Când pică Black Friday anul acesta

Black Friday 2018 se apropie. Ziua de Black Friday în România sau "Vinerea Neagră" este considerată ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Pentru comercianţi, aceasta...