wireless_network_internet_of_things_iot_thinkstock_853701554-100739367-large.jpg

Funcționarea unor domenii de internet, în special din domeniul .com ar putea avea probleme în următoarele 48 de ore ca urmare a unei majore schimbări în algoritmii de securitate, începută dimineață la 7.00, ora Romaniei. Este prima schimbare de acest fel pe care ICANN, organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet o face în ultimii 8 ani.

ICANN - Internet Corporation of Assigned Names and Numbers a anunțat, încă din septembrie 2018, că va pune în mișcare planurile sale de a schimba cheia de criptare cu care sunt securizate domeniile de bază din internetul global pe 11 octombrie 2018 la ora 16. 00 UTC - adică 12 octombrie 2018, ora 7.00 dimineața, în Romania.

Consiliul de administrație al ICANN a aprobat planurile pentru prima schimbare majoră a cheii criptografice de securizare pentru registrul global al domeniilor de internet (DNS) la întâlnirea din 16 septembrie 2018 în Belgia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primul algoritm de criptare pentru domeniile de bază din internet, cum este domeniul .com, cel mai utilizat la nivel global a fost implementat în 2010.

"Este o mișcare importantă, în concordanță cu misiunea ICANN, care trebuie să asigure un DNS sigur, stabil și rezistent", a afirmat președintele Consiliului ICANN, Cherine Chalaby.

"Nu există nicio modalitate de a ne asigura în totalitate că fiecare operator de rețea va avea configurarile corect rezolvate dar, dacă lucrurile merg așa cum era anticipat, ne așteptăm ca marea majoritate să aibă acces la domeniul de bază".

Oficialii ICANN au avertizat însă că unii utilizatori de Internet ar putea fi afectați dacă operatorii de rețea sau furnizorii lor de servicii de Internet (ISP) nu au pregătit aplicarea noilor măsuri de securitate, adică un set de protocoale de securitate utilizate pentru a asigura că informațiile DNS nu sunt corupte accidental sau rău-intenționat.

sursa: gadgets.com


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Programul "Rabla pentru electrocasnice", lansat azi

Programul "Rabla pentru electrocasnice", finanţat de Ministerul Mediului, prin AFM şi destinat persoanelor fizice, va fi lansat marţi. Ministerul Mediului organizează, marţi, conferinţa de lansare a...

Viața Prahovei
  • Luni, 17 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Patinoar pe străzile din Cărbunești - FOTO

DJ233 din comuna Cărbunești, județul Prahova, a devenit un adevărat patinoar în urma zăpezilor și a ploilor căzute în ultimele zile. Se pare că autoritățile nu se sinchisesc să ia măsuri, iar asta...

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...